Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » evenimente, Ultimele noutati

Prezentare: “Chemarea Muntelui” cu Fane Tuplan, 1 martie la Cluj

Submitted by on February 23, 2011 – 10:45 AMNo Comment
Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman deschide in seara de 1 martie “stagiunea de primavara” a proiectiilor de imagini din munti.
Vom relua proiectiile saptamanale cu un martisor mai altfel: Vom avea din nou un invitat special: alpinistul sibian Teodor Tulpan pentru prieteni Fane . Omul care este instructor national SALVAMONT, ghid montan, instructor ski-alpinism; fondator al Scolii de Munte EVEREST.  Numita asa  caci Fane e omul care in 22 mai 2003 a ajuns pe varful Everest. E doar una din numeroasele lui “ispravi”, printre care se numara si senzationale zboruri cu parapanta de la mare inaltime..Va redau :”*1999 – expeditie in muntii TIAN SHAN, escaladeaza vf. KHAN TENGRI – 7010 m. Realizeaza in premiera in zona Tina Shan   lansarea cu parapanta de la 6.000 m, dupa ce in prealabil urca de doua ori pe varf, incercand sa se lanseze de acolo” .

Iar in 9 mai 2003 – pe  Everest se lanseaza cu parapanta de la altitudinea de 7.080 m, imbunatatind recordul mondial de durata (neomologat) zburand 30 de minute;”

Dar despre bogata sa activitate alpina cititi aici:

http://www.tulpan.ro/ro/about-us.php

Fane ne va  proiecta  in  29 de minute filmul Chemarea Muntelui” , secventa din mai multe expeditii ale sale.  Asa ca va ramane suficient timp pentru a-i  adresa intrebari, la care Fane raspunde intr-un stil inconfundabil, stiut bine de prieteni.   Cateva secvete (trailer) le puteti vedea aici:

http://www.youtube.com/watch?v=zLyPGgivze4

Proiectia va incepe ca de obicei la ora 20.10 in Amfiteatrul “Gh.Bilascu” al Universitatii de Medicina si Farmacie , aflat langa Casa  de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile  Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor, apoi pe  langa gardul Clubului Karma si la stanga.

Ne va face placere sa va uram din nou “Bine ati venit” !

Va asteptam cu drag  deoarece stim ca veniti din Drag de Munte !

Dinu  MITITEANU

Comments are closed.