Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

O mana de ajutor pentru Claudiu

Submitted by on August 20, 2012 – 12:48 PMNo Comment

Claudiu Miu este Campion National si Balcanic la bouldering.

Claudiu este o persoanA foarte rezervata si timida. N-ai sti ca e un foarte bun catarator pentru ca nu vorbeste foarte mult despre asta. Datorita acestei timiditati nu ai putea sa-ti imaginezi cata forta si determinare poate sa genereze cand se catara pe trasee de mare dificultate.

Pasiunea lui pentru catarat l-a purtat peste tot in lume. La varsta de 28 de ani a catarat “Freaks of the Industry” un faimos traseu de boulder din Rocky Mountains National Park, cu grad de dificultate 8B bloc.

A continuat sa se catere In Anglia, Bulgaria, faimoasa zona Indian Creek din Utah, Ticino in Elvetia, Glenmore Lodge In Scotia si multe altele.

In 2009 si 2010 la Cupa Mondiala de Bouldering de la Munchen, Claudiu a avut cea mai buna performanta a unui catarator roman la Cupa Mondiala.

Pentru multi ani Claudiu a lucrat ca instructor de catarare in Bucuresti, impartasind pasiunea sa cu incepatorii si cu copii in particular. Datorita abilitatilor sale, pasiunii si performantelor din competitiile sportive, a fost angajat ca manager la sala de escalada la care s-a antrenat. Acest lucru i-a amplificat pasiunea pentru catarare reusind sa imbine ceea ce putini reusesc, profesia cu pasiunea.

Cam in acelasi timp, Claudiu a inceput sa aiba probleme cu incheieturile mainilor. A continuat sa se catere la un nivel mai slab, dar problemele si durerile au progresat pana la un nivel alarmant. Datorita disconfortului extrem a mers la doctori din nou doar ca sa fie diagnosticat din pacate cu artrita polireumatoida Si dupa ani de cercetari, cu controversata boala Lymes.

Doctorii din Romania si Anglia au confirmat ca, boala lui Claudiu are un progress foarte rapid si degenerant spre o artrita polireumatoida severa. Complicatiile cu boala Lymes au prezentat multe provocari legate de tratament. Doctorii continua sa faca fata provocarilor continue legate de felul In care boala Lymes afecteaza artrita reumatoida si ataca corpul cu rapiditate.

Acum 3 ani era mai puternic decat stAncile pe care obisnuia sa le catere cu o arta desavarsita. Acum nu se mai poate catara. Provocarile zilnice sunt din cele mai simple, pe care cei mai multi din noi le facem fara prea mare greutate: coboratul din pat sau scaun, mersul pe scari, prepararea mancarii. Boala Lymes si artrita reumatoida cronica sunt boli atat de severe incat ataca intregul corp cu o forta alarmanta. A fost confirmat de rezultatele la testele de sange si de doctori ca deteriorarea ligamentelor a ajuns la un nivel la care in mod normal se ajunge dupa 20 de ani.

Claudiu are nevoie de ajutorul nostru, pentru a strange cei 20.000 USD necesari tratamentului in Germania. Puteti dona accesand pagina de aici.

Povestea completa a bolii lui Claudiu este aici.

Comments are closed.