Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

A fost … scoala de alpinism – 5 – 6 Septembrie 2015

Submitted by on September 16, 2015 – 7:34 AMNo Comment

Scoala de alpinism din 5-6 Septembrie a avut un real success fiind prezenti numai putin de 14 persoane si 3 instructori.
Desi vremea se anunta capricioasa pana la urma s-a dovedit ca nu intotdeauna prognozele meteo sunt foarte precise si e pacat sa renunti la o tura sau un eveniment doar pentru ca vremea se anunta ploioasa.

In prima zi am facut o tura de recunoastere a peretilor si retragerilor din zona Costila pe traseul Caminul Alpin Busteni – Refugiul Costila – Brana Aeriana – Brana Mare a Costilei – Valea Scorus – Strunga Galbinele – Valea Galbinele – Refugiul Costila – Caminul Alpin Busteni, si am avut noroc de vreme foarte buna. Traseul a pus pe cei nepregatiti in ale muntelui in dificultate dar pana la urma toata lumea s-a descurcat.

Ne-am catarat si am utilizat lanturile si cablurile pe Brana Aeriana, am facut 2 rapeluri pe valea Galbinele, ne-am familiarizat cu echipamentul de alpinism.

Am exersat rapelul cu asigurare fiecare cursant executand acest tip de rapel.

In a doua zi ne-am dus la o faleza de catarare “Pirania” si ne-am catarat unii cap de coarda, altii in mansa, am invatat sa asiguram capul de coarda, sa asiguram coarda prin buclele expres.

Spiritul de prietenie si colaborare a fost ingredientul cel mai important ca acest eveniment sa fie de un real succes.
Multumim tuturor participantilor, multumim clubului Akademos Alpinism Acrobatic din Craiova pentru prezenta la eveniment si ajutorul dat.

Pozele ce vor urma spun mai multe asa ca va lasam sa va bucurati de cateva imagini de la acest eveniment.

Comments are closed.