Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » Ultimele noutati

Cupa CAR la Dry Tooling, 6-7.02, Răchițele, jud. Cluj

Submitted by on January 11, 2016 – 6:21 PMNo Comment

Cupa CAR RachiteleSâmbătă, 6 februarie 2016 va avea loc Cupa CAR la Dry Tooling în cadrul Festivalului Pereților de Gheață de la Răchițele, județul Cluj. Cupa CAR la Dry Tooling este singurul concurs de profil din România și este organizat de Clubul Alpin Român în parteneriat cu organizatorii Festivalului Pereților de Gheață, Asociația Salvamont Salvaspeo Vladeasa Cluj, Primăria Mărgău și Parcul Natural Apuseni.

Festivalul Pereților de Gheață  se desfășoară la cascada Vălul Miresei, în Munții Vlădeasa și este un eveniment construit pe tradiția a 11 ediții ale Cupei Răchițele ce se deschide acum spre toți iubitorii sporturilor de iarna și ai naturii. Pentru a păstra componenta competițională, Clubul Alpin Roman se alătură festivalului și organizează un concurs dedicat cățărătorilor de dry tooling. Concursul își propune creșterea numărului de practicanți și crearea unei punți de lansare către competițiile internaționale ale UIAA (Uniunea Internaționala a Asociațiilor de Alpinism).

La Răchițele, pe Valea Stanciului, pe pereții de calcar vor fi amenajate și echipate un număr de 12 trasee de dry tooling împărțite pe doua paliere de dificultate, iar concursul se va desfășura în stil open pentru cele două categorii: feminin și masculin.

Concursul se va desfășura sâmbătă 6 februarie, între orele 10:00 și 17:00 și duminică 7 februarie între  orele 9:00 și 13:00. Clasamentul se va realiza în funcție de punctajul acumulat prin parcurgerea traseelor  iar primii trei sportivi clasați la ambele categorii vor primi premii în bani și produse din partea organizatorilor și sponsorilor. Înscrierea în concurs se poate face completând formularul de aici https://docs.google.com/forms/d/1DLdwgFAJ17Owb758k-A7y37INyy5oKGXWwIdjbvURS4/viewform  . Taxa de participare este de 30 lei și se poate achita la fața locului.

În afara programului de concurs, sportivii vor putea să se alăture celorlalte activități pe care organizatorii festivalului le propun: escaladă pe gheață, drumeție și ski de tură. O altă noutate a acestei ediții a Festivalului Pereților de Gheață este crearea artificială a unor trasee de escaladă pe gheață care vor fi deschise pentru toți cei prezenți.

Mai multe informații despre Festivalul Pereților de Gheață, program, regulamentul concursului, posibilități de cazare găsiți pe pagina evenimentului la https://www.facebook.com/events/767618776703513/

Pentru mai multe informații despre Cupa CAR la Dry Tooling ne puteți contacta la office(la)clubulalpinroman.net.

Comments are closed.