Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

In memoriam Marin Gherasim

Submitted by on January 16, 2016 – 3:34 PMNo Comment
Marin Gherasim merita o carte întreaga pentru vasta sa activitate de alpinist, ca membru al “echipei de aur” formata la C.S.U. IPGG si desavarsita la C.S. Universitatea Bucuresti si de antrenor cu multe titluri de campion de fete.
Balea LacIn anul 1968 secția de alpinism condusa de marele OM pe nume Nicolae Dobre a selecționat din masa de peste 100 de studenți cea mai buna echipa de băieți din istoria clubului formata din: Gherasim Marin, Pupeza Mihai, Petcu Vlad, Manea Cezar, Cauni Mihai, Petcu Marian, Podoleanu Vasile si Dunca Dumitru, la care s-a lipit în anul următor Iusco George.
Aceasta echipa a participat în anii următori la toate alpiniadele republicane, universitare și județene unde membrii ei au parcurs în condiții de vara și iarna cele mai dificile trasee ale României și au obținut și titlul de vicecampioni, într-o companie deosebit de selecta.
Marin a fost liderul incontestabil al echipei de seniori în etapele de iarna, în care a parcurs in cap de coarda, la -25 grade C, trasee ca Lespezile Lirei, Floarea de Colt, Fisura Albastra, Fisura Artei și multe altele și în premiera de iarna traseul Corvinul din Muchia Mare a Pelegii.
Aceasta echipa a realizat si foarte multe si valoroase premiere in Buila Vanturarita, Ch. Bicazului, Arnota, Bucegi, Oltet, s.a..
Si echipa de fete a CSU IPGG – U. București a fost alături în Alpiniadele republicane și universitare, obținând multe titluri de campion și alte rezultate excepționale, practic o echipa fără alta nu ar fi existat.
Si ceea ce este și mai important, în cadrul echipelor și a secției universitare bucureștene s-au format prietenii de o viata ca în povesti, ma îneacă plânsul când scriu aceste rânduri și nu ma pot concentra.
Despre activitatea de antrenor si despre viata de familie iarasi ma simt coplesit de personalitatea lui Marinica, fiind atat de vaste si de reusite, incat nu pot fi scrise in cateva cuvinte.
Chiar marți la prânz a decis sa prezinte CD un contract pentru a tine contabilitatea CAR cu valoarea de 1 leu pe an și împreuna am discutat ca premiera dintre Verdeata și Circul 1 sa rămâne un traseu clasic de alpinism și sa poarte numele domnului Nicolae Dobre.
Sper sa ma mai tina puterile si fac si o premiera cu numele Marinica!
Ca stâlp al familiei și ca prieten a emanat în jurul lui inteligenta, munca la pătrat, corectitudine, perseverenta și dăruire, ceea ce poate fi numit într-un singur cuvânt FERICIRE.
Ceea ce se poate vedea în fotografia anexata realizata în finalul unei etape de iarna încheiata la Balea Lac.
O parte din sufletele noastre s-a inaltat la cer miercuri seara impreuna cu marele sau suflet.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-i rezerve locul pe care il merita in eternitate!
 —
Dan Vasilescu

Comments are closed.