Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » Ultimele noutati

Kilimanjaro: informatii despre rute

Submitted by on March 6, 2011 – 8:58 AMNo Comment

Rute

În prezent, masivul Kilimanjaro este brăzdat de la est la vest de 5 rute principale folosite numai pentru ascensiunea pe munte, retragerea realizându-se, obligatoriu, pe 2 rute distincte: Rongai şi Mweka. Regulamentul parcului este foarte strict în legătură cu folosirea acestor itinerarii, datorită ecosistemului fragil şi fluenţei de vizitatori, astfel că:

–          este interzisă cu desăvârşire aprinderea focului;

–          nu se aruncă resturi de nici un fel;

–          nu se rup plantele. Aceastea pot fi fotografiate în voie. Deviza parcului este: “Take only photographs and… leave only footprints!”;

–          copiii cu vârsta sub 10 ani nu au voie la altitudini mai mari de 3.000 de metri.

A.      a) Ruta Marangu – cunoscută şi sub numele de “Coca-Cola Route” – este cea mai uşoară, traseul fiind prevăzut cu cabane pe tot parcursul său. În funcţie de pregătirea fizică a fiecăruia, ruta Marangu poate fi parcursă în 3-5 zile şi nu prezintă dificultăţi decât pe ultima porţiune de urcuş, din şaua de la Kibo Huts (4700 m) până la 5650 m (Gillman’s Point). Marangu este ruta abordată cel mai des, fiind la îndemâna tuturor categoriilor de turişti. Retragerea se face tot pe ruta Marangu.

b) Ruta Rongai vine dinspre nord, străbate zona peşterilor, întâlneşte ruta Marangu la Kibo Huts şi urmează un traseu comun cu aceasta către vârf. Retragerea se face obligatoriu pe Marangu.

B. Machame, Lemosho, Shira, Umbwe şi Mweka

Machame Route este o denumire generică atribuită unui număr de 4 rute, dinspre sud şi dinspre vest, care se întâlnesc în extremitatea estică a Platoului Shira şi urmează un traseu comun spre vârf, cu coborâre obligatorie pe ruta Mweka. Toate cele 4 rute sunt sălbatice, spectaculoase, necesită o perioadă de ascensiune de 5-6 zile şi sunt mai solicitante din punct de vedere fizic decât ruta Marangu. 

Comments are closed.