Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

Raport: Tabara de schi de tura si initiere in mersul pe munte iarna – 11-13 Martie, Muntii Rodnei

Submitted by on March 21, 2011 – 10:44 AMNo Comment
de Dinu Mititeanu; Foto: Alina Cirja, Serghei Suslov
Daca n-am gresit la numaratoare, am fost 37 !! Numar egal cu cel din tabara din Retezat din iarna 2010 , dar mai mic cu 2 decat numarul participantilor la tabara din Pasul Rotunda din 2010 !. Langa “cabana lui Dorel” au fost montate 3 corturi joi seara, iar vineri seara inca patru. In corturi au dormit 1, 2 sau 3 nopti 15 persoane iar in cabana 21 persoane.

Vineri s-a executat programul stabilit si anuntat anterior. Desi multi ne culcaseram dupa miezul noptii, la ora 7.30 toti cei 15 eram gata de drum, pe schiuri sau pe bocanci. Ca si in anii anteriori, “scoala” s-a facut in Saua Stanistea, unde panta e abrupta, scurta, cu loc de oprire in caz de nereusita a manevrei exersate. Mihnea a facut completari privind utilizarea pioletilor de escalada pe pante inzapezite. Din pacate zapada nu era inghetata si in adancime, ci numai crusta superficiala. Dar macar s-au vazut si s-au incercat manevrele de folosire a betzelor si pioletului, pe care fiecare la va putea exersa cand va gasi zapada potrivita si va folosi cele invatate in ture viitoare. Apoi s-a plecat spre mai sus. Unii au ajuns pana pe Vf. Rosu, unde am inmanat cateva carnete CAR unor proaspeti colegi. Altii se oprisera pe Cobasel (unde lasasera schiurile cei care au mers mai sus). Din pacate era ceatza, mai ales la coborare, cand a trebuit sa “tinem aproape” ca sa nu se rataceasca cineva. La intoarcerea de pe V.Rosu, am avut bucuria sa ne intalnim cu cei din Tg.Mures.

Sambata. Nu s-a mai putut face programul anuntat anterior, adica repetarea celui de vineri cu cei sositi vineri seara. Desi ora de “start” am amanat-o de seara pentru 8, apoi dimineata, pentru 8.30.Nu mai era “zi lucratoare” ca in cea anterioara, asa ca fiecare si-a facut propriul program in asa fel incat sa se simta bine.

Duminica: Sambata seara, am anuntat ca bazat pe constatarea din ziua anterioara si fiind tot “zi de odihna”, am conchis ca nu mai e cazul ca pentru diminica dimineata sa stabilesc o ora la care toata lumea sa fie in fatza cabanei pentru demonstratii de folosit DVA. Si am anuntat ca cine doreste, ne poate insoti intr-o tura scurta pe dealurile de vizavi, care apartin de Muntii Bargau si pe care o anuntasem in saptamana anterioara. La 8.30 am plecat de la cabana, la 10.10 de langa masinile parcate in satul Sant. Am fost 15 persoane si am vrut sa inconjuram pe dealuri paraul Cartzibus, dar am intrerupt tura dupa cca 1/3-me din traseul initial din cauza zapezii insuficiente si a orei.

Comments are closed.