Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

Raport de tura Nepal octombrie 2010

Submitted by on March 28, 2011 – 11:09 AMNo Comment

de Cosmin Munteanu, CAR Brasov

….Citind la intamplare prin” Inalta aventura’ a lui Edmund Hilarry am ajuns la un pasaj  cat se poate de banal: “Intr-o buna zi am ajuns in satucul Tumlingtar.”Ei bine si noi am ajuns in satucul Tumlingtar doar ca acum are si aeroport  .  Si  acum ,pentru mine nu mai suna  deloc banal ceea ce scrie Sir Hillary  ….

Am scris raportul de tura relativ detaliat fiindca acum un an cand cautam informatii as fi dat orice sa gasesc astfel de descrieri pentru ture in Nepal .dar nu prea erau .

Textul  se completeaza   cu aproximativ  650 de poze pe linkul :

https://picasaweb.google.com/kozmahighl

Luna octombrie 2010 imi  va ramane cu siguranta in amintiri  toata viata.Atunci am fost pentru prima oara in Himalaya .

Organizarea expeditiei ne-a consumat multe resurse,am planuit  pe net cu multe luni inainte iar biletul de avion l-am luat prin ianuarie 2010,mai putin Cristina…

Autorul principal al proiectului traseului a fost Valentin Apostol,stabilit  in Lisabona ,fost alpinist la CSU Brasov ,iar ceilalti participanti au fost Gudi si Joe Sain din Munchen ,Catalin Bia din Cluj ,ambii  tot alpinisti la CSU Brasov ,Florin Madar,Cristina si Cosmin Munteanu ,CAR  Brasov . Din Anglia ni s-a alaturat David Vincent ,un excelent companion, maratonist ,cu care ne-am inteles foarte bine de-a lungul turei.

Alaturi de europeni am fost insotiti in tura de ghidul nostru –fara atestat-  Nyima Sherpa ,insotit de o intreaga echipa ,din care amintesc in primul rand bucatarul Chomba/Ciomba Sherpa si  sherpa de altitudine ,a carui imporanta aveam sa o intelegem mult mai tarziu .Practic un bucatar bun e aproape la fel de important ca si un ghid bun .

(CITESTE INTREGUL ARTICOL AICI)

Comments are closed.