Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » competitii, Ultimele noutati

Raport: “Maraton Apuseni”, 25 iunie 2011

Submitted by on July 7, 2011 – 8:34 AMNo Comment
de Mihnea Prundeanu; Foto: Dia Somogyi
Prima editie a Maratonului Apuseni-“Hoinari prin trecut” (maratonapuseni.ro), organizata de Clubul Alpin Roman Sectia Universitara Cluj s-a incheiat cu succes.
In ciuda vremii capricioase care ne-a dat un pic emotii cei 252 de concurenti cat si numarul mare de voluntari raspanditi pe tot parcursul traseului in posturi de control si alimentare au asteptat cu nerabdare startul.
Circuitul de alergare montana de aproximativ 40 de km a fost ales in sud-estul masivului Gilău-Muntele Mare, între staţiunea Muntele Băişorii şi valea Posaga, La Plopiş, Buhuia, Şesul Cald, Pietrele Mărunte, Crucea Crencii, Bocşeşti, Dealu Ticului, Săgagea, Belioara, Dealu Bilii, La Mateoaie, Româneasa, La Stiolne, La Zapozi/Zapodie, Dealu Boinic, Valea Vadului, Colibele Jerenilor. S-a dovedit a fi un traseu pitoresc, frumos presarat cu asezari, fanate, paduri, vai si stanci specifice aceste zone a apusenilor. Fiind si un traseu cu multe zone alergabile cu certitudine a fost pe gustul multor concurenti.
Ne-am bucurat cu totii de succesul primei editii, ne-am ridicat la nivelul asteptarilor si deja Maratonul Apuseni s-a integrat cu brio in circuitul maratoanelor montane deja celebre din tara (Piatra Craiului, Moeciu, Herculane, Ciucas).
In ultima perioada s-a depus multa munca din partea membrilor sectiei si faptul ca am primit deja multe feedback-uri pozitive din partea concurentilor si nu numai cred ca au dat deja satisfactii organizatorilor. Una din cele mai importante realizari este faptul ca ne-am demonstrat ca suntem capabili sa organizam ceva de anvergura aceasta, ca suntem in stare sa lucram impreuna pentru un scop, ca am reusit sa legam o echipa de organizare faina, ca ne-am cunoscut si din alta perspectiva decat din cea de colegi de tura si ca avem
printre noi oameni care atunci cand fac ceva din pasiune pot face si cu profesionalism.
Speram ca si la anul sa reusim sa promovam si mai mult acest sport montan si miscarea in aer liber in general, sa aducem frumusetile muntilor mai aproape de sportivi.

Comments are closed.