Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » Ultimele noutati

Portiunea pradusita din Traseul Oblic a fost reamenajata

Submitted by on September 5, 2011 – 10:56 AMNo Comment

In data de 3 septembrie am fost cu Mihai Cernat si Andreea in traseul Oblic pentru reparatii. Am urcat de la Panda oblic printre zane si am traversat exact in regruparea treia, deasupra zonei dislocate.
Din rapel am coborat in rapel asigurat, cu masina de gaurit dupa mine si am dislocat ceeace mai era fragil, am periat cat am putut de bine peretele si am montat trei ancore si trei pitoane in cei cca 12 m de spalatura.
Vremea se anunta nefavorabila, dar ca si bancul cu previziunea inversa, s-a dovedit foarte buna, in schimb duminica a fost exact pe dos.
Am mai avut o surpriza, neplacuta de data asta, cararea spre Panda are o varinta noua ce porneste de la traversarea Valcelului Policandrului pe curba de nivel (si nu oblic in sus) si dupa cateva sute de metrii se pierde undeva, pe fatele de sub valcelul Pietros. A necesitat o mica cautare spre dreapta pentru a prinde cararea buna. Deci atentie!
Destul pe putini alpinisti prin pereti, cam o echipa in fiecare.

Dan Vasilescu

Comments are closed.