Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » competitii, evenimente, Ultimele noutati

Maraton Apuseni 2012

Submitted by on December 8, 2011 – 3:12 PMNo Comment

7 iulie 2012 este data oficială pentru desfășurarea unei noi ediții a Maratonului Apuseni – HOINARI PRIN TRECUT, anunță reprezentanții Clubului Alpin Român – Secţia Universitară Cluj. Competiția va avea loc în staţiunea Muntele Băişorii. Concurenţii vor alerga pe un circuit de trail-running care se desfăşoară în zona de sud-est a masivului Gilău-Muntele Mare, între staţiunea Muntele Băişorii şi valea Posaga, La Plopiş, Buhuia, Şesul Cald, Pietrele Mărunte, Crucea Crencii, Bocşeşti, Dealu Ticului, Săgagea, Belioara, Dealu Bilii, La Mateoaie, Româneasa, La Stiolne, La Zapozi/Zapodie, Dealu Boinic, Valea Vadului, Colibele Jerenilor.

„Anul viitor îi așteptăm pe concurenți cu un traseu mărit cu aproximativ 2 kilometri astfel încât să fie un maraton “adevărat”, iar data am stabilit-o cu două săptămâni mai în vară față de ediția precedentă. Tot ca o noutate ne așteptăm ca numărul de participanți să crească simțitor după succesul de la prima ediție”, declară Mihai Constantinescu, președinte CAR – secția Universitară Cluj.

Maraton Apuseni – ediția I – în cifre:
 290 de concurenți înregistrați pe site
 252 de concurenți la Start, în ciuda vremii reci și ploioase (5 grade Celsius la ora startului)
 252 de finaliști (nici un abandon)
 100 de voluntari pe traseu și în zona de Start/Finish
 7 puncte de alimentare / hidratare
 4 puncte de control
 3 echipaje Crucea Roșie (unul la Start, restul pe traseu ca echipaje mobile dotate cu ATV-uri)
 1 echipaj Salvamont
 1 cort de masaj gratuit pentru concurenți după concurs
Evenimentul promovează competiţia, prietenia, sportul într-un mediu curat, dar mai ales locurile şi oamenii din Apuseni. Munții Apuseni au un farmec aparte, o lume ascunsă care păstrează încă aroma vremurilor trecute. Prin organizarea Maratonului Apuseni – HOINARI PRIN TRECUT organizatorii încearcă să aducă aceste frumuseți mai aproape de oameni și să contribuie la dezvoltarea în zonă a unui turism durabil.

Comments are closed.