Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » competitii, evenimente, pe munte

Mai sunt 3 zile pana la startul Cupei Mondiale de Catarare pe Gheata de la Busteni

Submitted by on January 14, 2014 – 2:10 AMNo Comment

Afis ICWC Busteni 2014 În perioada 15-18 Ianuarie 2014 Clubul Alpin Român organizează la Bușteni a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de Cățărare pe Gheață.

Este pentru a  noua oară consecutiv când România găzduiește o etapă a acestui eveniment internațional desfășurat sub egida Uniunii Internaţionale a Asociațiilor de Alpinism.

Competiția este una deosebit de spectaculoasă și se desfășoară pe structuri artificiale de 25 m înălțime, acoperite parțial cu gheață, pe care sportivii oferă un adevărat spectacol plin de adrenalină la care publicul are ocazia să vadă cele mai atletice tehnici de cățărare.

Structura pentru proba de dificultate este considerată de unii sportivi de top printre cele mai grele din lume.

Structura pentru proba de viteză este cea pe care s-a stabilit recordul mondial de viteză la cățărare pe gheață.

Concursul cu premii de peste 10.000 euro are două probe: viteză și dificultate – fiecare pe două categorii: masculin și feminin. Probele se vor desfășura pe parcursul celor 4 zile în etapele de calificări, semifinale și finale:

–      Joi 16 ianuarie – calificări pentru proba de dificultate masculin

–      Vineri 17 ianuarie – calificări pentru proba de dificultate feminin și semifinalele probelor de dificultate

–      Sâmbătă 18 ianuarie – probele de viteză (inclusiv finalele) și finalele probelor de dificultate

Programul complet este disponibil la următoarea adresă:

http://www.iwcbusteni.ro/#!/competition-program/

În acest an la Bușteni s-au înscris până în prezent 80 dintre cei mai buni sportivi ai lumii (51 la masculin și 29 la feminin), reprezentând 16 țări: Azerbaijan, Bulgaria, Canada, Cehia, Coreea, Elveția, Franța, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ucraina și România.

Printre participanți se numără multipli campioni mondiali precum campionii entitre – rusoaicele Maria Tolokonina (triplă campioană în proba de dificultate în 2013, 2011 și 2009 și campioană în proba de viteză în 2009) și Julia Oleynikova (dublă campioană în proba de viteză în 2013 și 2006), coreeanul Park Hee Yong (campion în proba de dificultate în 2013, 2011, și vicecampion în 2010 și 2009) și rusul Egor Trapeznikov, dar și recodmani campioni precum Pavel Gulyaev (deținător al recordului mondial de viteză – 8,74 secunde – stabilit tot la Bușteni în 2009 – și dublu campion mondial în proba de viteză în anii 2009 și 2010).

Lista completă a sportivilor și clasamentele celor 13 ediții ale Cupei Mondiale sunt disponibile la următoarea adresă: http://www.iceclimbingworldcup.org/registration.html

Următoarele etape ale Cupei Mondiale vor avea loc în Elveția, Franța, Italia și Rusia. Prima etapă a avut loc în Coreea de Sud, iar toți clasații pe podiumul acesteia s-au înscris și vor participa și la etapa de la Bușteni.

Evenimentul  va avea loc la baza pârtiei Kalinderu din Bușteni și este organizat de Clubul Alpin Român împreună cu Primăria Buşteni şi Uniunea Internaţională a Asociațiilor de Alpinism.

Joi 16 ianuarie, la ora 13:00, înaintea startului competiției va avea loc la Bușteni o conferință de presă.

Mai multe informații precum și impresii, imagini și secvențe filmate de la precedentele 5 ediții pot fi găsite pe pagina web a competiției www.iwcbusteni.ro, pe pagina de facebook a concursului www.facebook.com/icwcbusteni sau se pot solicita detalii la adresa de e-mail: iwcbusteni@clubulalpinroman.com.

Competiția poate fi urmărită și transmisă în directla adresa: http://www.iwcbusteni.ro/#!/live-streaming/

Vă așteptăm!

Consiliul Director al Clubului Alpin Român

Persoane de contact:

Răzvan Samoilă – 0748.112.911 razvan.samoila@gmail.com

Florin Stoican – 0723.071.648 florinstoican@yahoo.com

Comments are closed.