Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » mediu, Ultimele noutati

Alianta Sport-Natura

Submitted by on January 31, 2014 – 2:38 PMNo Comment

Clubul Alpin Roman este membru fondator al Aliantei Sport Natura

Alianta Sport-Natura 

Este o asociere de organizatii non-guvernamentale, cluburi sportive si persoane independente care isi propune sa militeze pentru reglementarea si implementarea unor forme de acces in natura pentru practicarea sporturilor specifice, ne-motorizate.

Scopul acestei coalitii este de a proteja in acelasi timp resursele naturale (bio-diversitate si geo-diversitate) cat si dreptul de acces al iubitorilor de natura la a explora si exploata in mod sustenabil prin practicarea sporturilor specifice nemotorizate aceleasi resurse. Ne adresam in aceeasi masura iubitorilor de drumetie, alpinism si escalada, schi in afara partiilor amenajate, ciclism si maraton montan, parapanta si orientare turistica.

In momentul de fata (oct 2013)  Art. 53 (1) lit. l din OUG 57/2007 aprobata prin Legea 49/2011 spune:

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice si de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice urmatoarele fapte:

  1. accesul si circulatia vizitatorilor in extravilan, in habitate naturale, in afara traseelor turistice avizate si semnalizate ca atare, pe suprafata ariilor naturale protejate.

Scopul prioritar in aceasta faza este participarea la consultarile initiate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice pentru modificarea OUG 57/2007 aprobata prin Legea 49/2011.

Ulterior ASN va avea ca scop implicarea ca partener la elaborarea planurilor de management a parcurilor naturale din Romania si implementarea impreuna cu autoritatile abilitate si administratorii parcurilor a modalitatilor de access si implicare in dezvoltarea si intretinerea acestora.

Va invitam sa va alaturati acestei platforme si impreuna sa contribuim la o exploatare rationala si sustenabila a patrimoniului natural. Ne puteti scrie la adresa alianta.sportnatura@gmail.com si ne gasiti pe internet la http://www.aliantasportnatura.wordpress.com sau puteti participa in grupul de discutii la http://groups.yahoo.com/neo/groups/sportnatura/info

 

Dolomiti, Italia

Comments are closed.