Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

Cupa CAR la Dry Tooling, 6-7.02, Răchițele, jud. Cluj

Submitted by on February 9, 2016 – 5:05 PMNo Comment

rachitele01In weekend a avut loc Cupa CAR la Dry Tooling in cadrul Festivalului Pereților de Gheata de la Răchițele.

Festivalul care are deja traditie in randul Clujenilor a gazduit anul acesta si o parte competitionala, Cupa CAR la Dry tooling fiind in 2016 singurul concurs de acest gen din Romania. Cu toate ca la prima vedere pare un sport dificil si greu de abordat, Drytooling-ul este o activitate spectaculosa si pune in valoare multe abilitati tehnice ale cataratorilor. Dintre putinii practicanti ai acestei activitati, la Rachitele au fost prezenti participanti din Bucuresti, Timisoara, Targoviste si Cluj impreuna cu sustinatorii lor. Ne-am bucurat de o vreme buna, cu zapada suficienta cat sa incadreze Valea Stanciului intr-un peisaj frumos de iarna, temperaturi care au favorizat escalada pe gheata si multi vizitatori si curiosi sa descopere aceste sporturi de iarna.

IMG_1121In cadrul Cupei CAR au fost echipate in total 10 trasee de dry tooling, pe care credem ca le-am ales pe gustul participantilor, unele de dificultate mica de care s-au putut bucura si cei mai noi in aceasta activitate dar si trasee de dificultate mare care i-au solicitat pe cei cu experienta si care au facut practic departajarea in clasament. Zona ofera in continuare potential pentru amenajarea de trasee frumoase pentru competitii sau festivaluri viitoare si credem ca acestea pot contribui la cresterea numarului si nivelului cataratorilor de dry tooling din Romania.

Pe lângă Cupa Car la Dry Tooling, Festivalul Pereților de Gheata a mai avut activități de schi de tura, treking si desigur cățărare pe spectaculoasa cascada de gheata. La toate aceste activități au mai participat aproximativ 150 de persoane. La gheata salvamontul și clubul au pus echipamente la dispoziție pentru toate cele aproximativ 100 de persoane care au urcat cascada.

Multumim colegilor de club care au contribuit la organizarea si amenajarea concursului si echipei Salvamont Vladeasa pentru suportul logistic si organizatoric si nu in ultimul rand participantilor pentru ca ne-au onorat cu prezenta.

Va asteptam cu drag la editiile urmatoare.

Clasament Cupa CAR la Dry Tooling Rachitele 2016

Masculin
1. George Stancescu
2. Andrei Zamfir
3. Alexandru Prigoana
4. Vasile Dumitrica
Mihai Talpa
5. Adrian Popescu
Cristian Combei
6. Sorin Barbos

Feminin
1. Cristina Pogacean
2. Camelia Varsescu

(Foto: Milena Țăranu)

Comments are closed.