Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » competitii, evenimente, Ultimele noutati

Comunicat de presă: Înscrieri deschise la Maraton Apuseni msg systems 2016

Submitted by on February 10, 2016 – 7:13 PMNo Comment

Pe 1 februarie 2016 Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj, Natura Transilvaniei și partenerul oficial msg systems au dat start-ul înscrierilor la a VI-a ediție Maraton Apuseni msg systems. Competiția de alergare montană va avea loc pe 28 mai 2016 în stațiunea Muntele Băișorii și se numără printre cele mai așteptate evenimente de profil din țară. Cele aproximativ 1400 de kit-uri de concurs disponibile la probele de maraton, semimaraton, cros și family vor putea fi rezervate până pe 15 mai 2016 prin completarea formularului de aici http://bit.ly/1tJr2xB și după achitarea taxei de participare. Evenimentul va fi inclus în 2016 în prima ediție oficială a Circuitului Carpaților care reunește cele mai importante curse de alergare montană din țară.

Cluj-Napoca, 9 februarie 2016

Înscrierile la a VI-a ediție Maraton Apuseni msg systems sunt deschise pentru concurenți și voluntari de la începutul lunii pe website-ul oficial al competiției www.maratonapuseni.ro. Organizatorii estimează o creștere organica a participării la concurs și anunță că fiecare probă are o limită de locuri disponibile: 330 la maraton, 550 la semimaraton, 300 la cros și 250 la family. Stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj va rămâne gazda evenimentului, cu pensiunea Skiland ca tabără de bază și centru logistic al evenimentului. O constantă a evenimentului este și partenerul oficial msg systems care susține evenimentul pentru al V-lea an consecutiv:

”În relaţia Maraton Apuseni – msg systems cred că cele două părţi în primul rând s-au potrivit din prima foarte bine, după care evident s-au şi plăcut. Consider că parteneriatul nostru a venit la momentul potrivit. Noi am fost bucuroşi că am identificat o manifestare care să se potrivească cu specificul echipei şi companiei noastre, să fie reprezentativă pentru zona Clujului, şi cu care să ne asociem identitatea şi numele. Suntem în continuare încântaţi de această colaborare ce se desfășoară deja de atâția ani.” Radu Jinga, Manager General msg systems Romania

Având alături parteneri puternici și o echipă de voluntari sufletiști de la Clubul Alpin Român, Maraton Apuseni msg systems a crescut în popularitate și a căpătat o bună reputație.

”Ediția anterioară a fost o încercare pentru întreaga echipă de organizare. Creșterea de aproape 40% pe care ne-au adus-o introducerea probei de cros, buna organizare din anii anteriori și calitatea kit-ului de concurs din 2015 ne-a bucurat dar ne-a pus și în fața unei provocări logistice de amploare ce s-a tradus într-o creștere a numărului de parteneri, furnizori și voluntari și a necesarului pentru aprovizionarea punctelor de alimentare și pregătirea kit-urilor de concurs. Anul acesta ne așteptăm în cotinuare la o creștere organică însă foarte probabil vom opri înscrierile odată ce vor atinge plafonul superior de 1400 de concurenți deoarece stațiunea are un număr limitat de locuri de cazare pe care le-am depășit oricum în 2015,” spune alpinistul Mihnea Prundeanu, unul dintre coordonatorii evenimentului.

Echipa de organizare este susținută de o mică armată de voluntari iar pozițiile deschise în 2016 sunt variate, ele pot fi ocupate fie în zona taberei de bază fie în Zona Săgagea, Izvorul Belioarei sau pe traseu:

”Anul acesta îi invităm pe colegii de club și pe cei dornici să ne ajute să se implice în echipele de fotografi, în punctele de pregătire și predare a kit-urilor de concurs, în echipa de logistică și aprovizionare, în cea de marcare, curățare trasee ante și post eveniment, în amenajarea punctelor de alimentare și de hidratare de pe traseu, și de ce nu, în cea responsabilă cu organizarea after party-ului. Avem nevoie de aproximativ 200 de voluntari care își pot anunța de pe acum disponibilitatea completând formularul de creat special pentru ei: http://bit.ly/1OYNLx3” spune Anca Brișan, coordonatorul voluntarilor la Maraton Apuseni msg systems.

Circuitul Carpatilor

Organizat în 2015 sub forma unei ediții pilot, Circuitului Carpaților este o primă inițiativă prin care se încercă standardizarea din punct de vedere organizatoric a concursurilor de alergare montană din România. Prin circuitul care reunește 13 concursuri de alergare montană se dorește stimularea competiției oneste și recunoașterea sportivilor valoroși prin premierea lor în cadrul unei gale anuale.

Organizatorii Maraton Apuseni msg systems se bucură pentru integrarea concursului în circuit și salută organizarea primei ediții oficiale în 2016.

Despre Clubul Alpin Roman Sectia Universitara Cluj: www.carclujuniv.org

Despre Natura Transilvaniei: www.naturatransilvaniei.ro

Comments are closed.