Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » in reflector, pe munte, Ultimele noutati

Ghid fals retinut de jandarmeria montana franceza

Submitted by on August 21, 2018 – 5:08 PMNo Comment

In acest week-end, o persoana originara din estul Europei (Romania) a fost interpelata de militarii plutonului jandarmeriei montane din Chamonix ca urmare a unei operatiuni conduse sambata si duminica cu sprijinul jandarmeriei locale din Chamonix.

Persoana interpelata a fost ulterior retinuta si prezentata in fata unui magistrat. In luna decembrie va raspunde in instanta acuzatiei de “uzurpare a titlului de ghid”, afirma reprezentantul jarmeriei departamentului Haute-Savoie. Gratie documentarii temeinice, autoritatile au reusit sa incadreze aceasta infractiune, pe care instanta o poate penaliza cu pana la 1 an de inchisoare si o amenda de 15.000 euro.

Reprezentantii jandarmeriei le reamintesc turistilor importanta solicitarii serviciilor unui ghid oficial si de a respecta regulile elementare de civism, care raman valabile si la altitudine. Despre acestea, puteti afla mai multe si in comunicatul oficial al Asociatiei Ghizilor Montane din Romania (AGMR).

Sursa informatii: Le Dauphine

Comments are closed.