Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » alpinism, etica alpină, in reflector, pe munte, Ultimele noutati

Comunicat de presa

Submitted by on December 12, 2018 – 12:38 PMNo Comment

Comunicat de presa

Urmare a informațiilor vehiculate, în ultimele zile, în spațiul public, referitoare la o expediție românească în Caucaz – a cărei finalitate ar putea fi escaladarea în condiții de iarnă, în premieră pentru România, a vârfului Elbrus – și a reacțiilor generate de aceasta în lumea iubitorilor de munte, Clubul Alpin Român își face cunoscută poziția.

Ca organism născut din pasiunea pentru munte a unor oameni cu respect pentru adevăratele valori ale alpinismului și ale drumeției, afiliat la organismele internaționale și care aderă la etica montană universală, Clubul Alpin Român condamnă cu vehemență orice tentativă de inducere în eroare a opiniei publice sau de asumare a unor merite alpinistice inexistente.

Concret, atâta timp cât există cel puțin o ascensiune românească, certificată de autoritățile ruse, a vârfului Elbrus pe timp de iarnă (Ovidiu Jelea, 10 ianuarie 2010), să promovezi în mass media o expediție care ar avea ca finalitate „o premieră pentru România” denotă o lipsă de respect care nu are ce căuta între pasionații de munte din România.

Inducerea în eroare, cu bună-știință, a mijloacelor mass media și a reprezentaților acestora, mergând până la însușirea frauduloasă a identității unei persoane, în vederea obținerii de promovare în scopuri comerciale, nu este de natură a construi o bună imagine a alpiniștilor români în rândul mass media. Mai mult, acest fapt poate aduce prejudicii nemeritate mediatizării adevăratelor performanțe de care alpinismul românesc, din fericire, nu duce lipsă. Înțelegem nevoia acută de a găsi mijloace financiare pentru realizarea unor expediții, dar nu vom accepta ca acest fapt să însemne desconsiderarea colegilor de breaslă sau lansarea unor neadevăruri în spațiul public.

Cu speranța că acest gen de abordare este doar un accident și nu constituie un modus operandi, Clubul Alpin Român urează membrilor săi și tuturor iubitorilor muntelui din România „Sărbători fericite” și un 2019 plin de succese!

Consiliul Director al Clubului Alpin Român

Comments are closed.