Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » alpinism, evenimente, pe munte, rapoarte de tura, Ultimele noutati

Memorial Cuxi 2020

Submitted by on February 20, 2020 – 10:26 AMNo Comment


Unul dintre cele mai așteptate evenimente CAR din calendar, Memorialul Cuxi 2020 a adunat și în acest an numeroși participanți, în limita locurilor oferite de către cabana Gențiana, cu multă prietenie.

🌞 Am avut noroc de vreme bună și zăpadă, astfel ca cele trei zile planificate au fost folosite din plin de către „trupa” atelierului de drumeție, iar imaginile surpind câteva momente.
Spre deosebire de cățărători și schiori care au beneficiat de coordonatori și instructori, drumeții au format un grup compus din colegi, cei mai mulți cu experiență montană.

⛏ După un scurt instructaj și recapitularea elementelor de siguranță, au fost facute drumeții de câte o zi cu plecare-sosire la cabana Gențiana. Deși zăpada a fost mult mai puțina decât în anii anteriori, peisajul montan nu a fost afectat, zăpada am gasit-o „pufoasă” cu puține porțiuni înghețate. Ziua de vineri a fost afectată parțial de ceață astfel ca o parte dintre drumeți au participat la prima sesiune de snow safety și salvare din avalanșă cu o durată de circa trei ore. Sâmbăta a început cu vizita la crucea lui Cuxi și momentul dedicat alpinistului răpit de avalanșa ucigașă, iar duminica o zi mai scurtă. Au fost admirate peisaje superbe atât în căldări cât și panoramic de pe vârfuri, astfel că am salutat vechi prieteni: Vf. Peleaga, Vf. Bucura, Vf. Bucura II, Vf. Retezat, Bordu Tomii, căldările Pietrele și Stânișoara.

⚙️ Am găsit condiții excelente pentru a testa echipamentul oferit de către partenerii din 2020 la drumeții: Arva Snow Safety Equipment, La Sportiva în România și Alpin Expe Mountain Shop.

Mulțumim lui Cotyso Igna pentru efortul depus în organizarea evenimentului.

❗️Pentru ediția următoare suntem deschiși la colaborare cu parteneri de imagine și sponsori care sa ne susțină și să ne ajute în direcția de perfecționare și educare montană atât de necesare în munții noștri, împreună putem avea munți mai curați iar experiențele montane mai sigure și mai plăcute.

Vom reveni cu galerii aferente atelierelor de schi de tură și cățărare la gheață.

#memorialulcuxi #cabanagentiana #retezat

Comments are closed.