Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » in reflector

IMPORTANT! Comunicat al CD CAR, 3-iun-2013

Submitted by on June 3, 2013 – 10:55 PMNo Comment

Catre toti membrii Clubului Alpin Roman

In urma tentativei de preluare a conturilor si conducerii Clubului Alpin Roman de fosti si cativa actuali membri,  Consiliul Director al CAR face urmatoarele clarificari:

Falsul CD pretins de domnii Eugen Popescu si Mircea Sandulescu ca ar fi in functie si in cadrul caruia Mircea Sandulescu ar detine functia de presedinte si Eugen Popescu functia de secretar general, si care le-ar conferi calitatea de reprezentanti legali, are ca suport aparent un extras vechi din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, care reflecta componenta CD rezultata din alegerile de acum mai bine de un deceniu. Intre timp s-au operat alegerile ulterioare, care prevad o componenta modificata a CD, din care Mircea Sandulescu si Eugen Popescu nu mai fac parte, extasul din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor folosit de ei nemaifiind actual dar inseland pe cei care au crezut ca mai este actual.

Ultima inregistrare care priveste CAR, operata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la Judecătoria Sectorului 5, este cea din 2006.

Aceasta inregistrare s-a facut pt. inscrierea modificarilor de statut si de alegere a noului Consiliu Director, in componenta care nu-i includea si pe domnii Eugen Popescu si Mircea Sandulescu.

Conform actelor eliberate de catre Judecătorie, consiliul director al CAR din 2006 era format din Michael Pupeza (presedinte), Dan Vasilescu (vicepresedinte) si Alexandru Bulgar (secretar general) si membrii Liliana Becea, Daniel Sardan, V. Grigori, Ion Vasilescu, Vlad Popa, Cozmin Ardelean, primii trei avand si calitatea de reprezentanti legali al CAR. Intrucat intre timp Michael Pupeza si-a depus demisia iar Alexandru Bulgar a plecat dintre cei vii, singurul reprezentant legal al CAR la ora actuala, conform Registrului Asociatiilor si Fundatiilor, ramane Dan Vasilescu, care a prelut automat functia de presedinte, prin demisia imediata si irevocabile a lui Michael Pupeza.

Statutul aprobat de catre Adunarea Generala si inregistrat in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor prevede ca intrarea in exercitiul atributiilor de catre noua componenta a CD are loc imediat, nefiind conditionata de alte proceduri, o eventuala contestare in justitie nesuspendand hotararile acestuia.

De mentionat ca acele hotarari ale Adunarii Generale referitoare la adoptarea unei forme actualizate a Statutului si de alegere a CD in acea componenta, care nu ii mai cuprindea pe cei doi contestatari actuali mentionati, nu au fost contestate in instanta in termenul legal prevazut de lege (15 zile de la adoptarea hotararii AG pentru cei prezenti si 15 zile de la luarea ei la cunostinta pentru cei care nu au participat la sedinta AG in cauza), iar legalitatea si statutaritatea le-a fost verificata si confirmata prin incheierea civila din 2006 a Judecatoriei sectorului 5.

Conform Registrul Special al Asociatiilor si Fundațiilor, pe care l-au adus ca argument in favoarea legitimarii ca si membrii ai conducerii, domnii Eugen Popescu si Mircea Sandulescu nu au la ora actuala nicio calitate in conducerea CAR si vor fi notificati oficial sa inceteze a mai vorbi si actiona in numele CAR.

Conform prevederilor din Statutul CAR, noul CD statutar ales intra in functie imediat. Prin urmare, inca de pe atunci Eugen Popescu si Mircea Sandulescu nu mai aveau nicio calitate in conducerea CAR, dar au incercat, mai intens in ultima perioada, sa sustina ca ar fi in continuare in functie, si pentru a da o nota de credibilitate acestei pretentii au gasit un text intr-un vechi oridin ministerial care, privit izolat de ansamblul legislatiei aplicabile ONG-urilor, ar parea ca ar conditiona intrarea in vigoare a hotararilor AG de alegeri pentru organele de conducere si control de operarea de catre grefa instantei judecatoresti a acelor modificari in rubrica special dedicata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. Si, pentru ca au existat o serie de omisiuni si intarzieri la inscrierea in acel registru a hotararilor incuviintate de instanta conform incheierii din 2006, situatia a fost speculata ca argument ca, desi AG a CAR prin hotararea din 2006 a facut sa le inceteze calitatea de membru al CD al CAR, ei totusi ar fi ramas de atunci in functie pentru ca nu se facuse radierea din rubrica respectiva din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, iar conducerea aleasa atunci nu ar fi intrat niciodata in functie, in ciuda prevederilor necontestate din Statut.

Ori, intre timp s-a rezolvat si acea omisiune in Registrul Special al Asociatiilor si Fndatiilor si componenta CD ales in 2006 a fost operata si in rubrica respectiva din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, astfel ca nici acolo nu mai figureaza ca membri in CD CAR nici Eugen Popescu, nici Mircea Sandulescu, si deci si acest ultim argument al lor privind faptul ca mai reprezinta CAR a disparut, si prin urmare lipsa oricarui suport legal si statutar pentru pretentia ca detin functii in Consiliul Director CAR pentru cei doi rezulta acum si pe baza argumentelor expuse public recent tocmai de acestia, cum ca aceea este conducerea legitima si unica a asociatiei, cea care figureaza in Registrul Special al Asociatiilor si Fndatiilor.

Cine doreste, poate primi la cerere copia extrasului din Registru Special al Asociatiilor si Fundatiilor eliberat de catre Judecatoria Sectorului 5.

Avand aceasta clarificare din punct de vedere legal, se va actiona pentru redobandirea accesului la conturi si inregistrarea ultimelor modificari de statut si a conducerii votate de catre membrii la ultima Adunare Generala.

Regretam ca este nevoie de asemenea comunicari pentru demascarea imposturii care a depasit deja stadiul de imoralitate si a intrat in cea de ilegalitate inclusiv din punct de vedere penal.

In ceea ce priveste asa-zisa adunare generala dn 9 iunie, anuntata de catre acum dovedita fara calitate conducere a CAR, prin intermediul fostei pagini web si listei de discutii ale clubului (folosite in prezent abuziv in nume propriu si impotriva clubului de catre pretinsul secretar CAR Eugen Popescu, in fapt acesta nefiind nici macar membru CAR – aflate in momentul de fata in procedura de recuperare de catre CAR), va facem cunoscut ca aceasta nu numai ca nu este statutara, dar este un demers strain de CAR, anuntata de catre un grup din afara CAR, care-si aroga in mod fals calitati oficiale in numele cubului.

Membrii CAR nu trebuie sa dea curs invitatiei de a participa la aceasta falsa adunare generala si nici curs altor anunturi venite din partea aceastei false conduceri a CAR.

Dan Vasilescu

Comments are closed.