Formular de comandă: Alpinism – abilități de vară
May 29, 2022 – 9:30 PM

Alpinism: Abilități de vară este un manual dezvoltat de Petzl Foundation și Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism (UIAA) și tradus de Clubul Alpin Român de către Raluca Ana (membră a Clubului Alpin Român Sucursala …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » in reflector, Ultimele noutati

Clubul Alpin Român oferă membrilor săi, în premieră, o asigurare de accident și una de călătorie în străinătate pentru activități montane

Submitted by on August 20, 2020 – 9:16 AMNo Comment

În premieră pentru România, practicanții sporturilor și activităților montane și de aventură care sunt membri ai Clubului Alpin Român vor putea beneficia de asigurări de accident și de călătorie. Acestea vor acoperi o gamă foarte largă de activități: alpinism, escaladă, via ferrata, drumeție, schi, schi de tură, snowboard, rafting, parapantă, paragliding, ciclism, mountain bike etc. Pentru sportivii legitimați, sunt acoperite atât antrenamentele, cât și competițiile. Pentru a deveni membru al Clubului Alpin Român, detalii aici.

© Gabriel Pacurariu

Pentru că sporturile și activitățile montane și de aventură, prin specificul lor, vin la pachet cu posibilitatea producerii unor accidente, Clubul Alpin Român a luat decizia de a iniția două asigurări complementare, care să ajute membrii săi să-și desfășoare activitățile într-un cadru mai sigur și mai relaxat.

Echipa care s-a ocupat de negocierea acestor asigurări a fost formată din Mircea Ignat, de la Filiala Cluj, Costin Miu, de la Sucursala Universitară Bucuresti și Alexandru Păun, președintele Clubului Alpin Român.

Ce sunt asigurările de accidente și de călătorie pentru membrii CAR

  1. Asigurarea de accidente asigură deținătorului o indemnizație de despăgubire în cazul unui accident survenit pe munte și nu numai, sumă direct proporțională cu valoarea poliței. La fel și în cazul decesului, doar că în acest caz cei care beneficiază de suma respectivă sunt cei desemnați co-beneficiari ai poliței. Efectele asigurate în caz de accident sunt decesul, invaliditatea permanentă, fracturile și operațiile. Sumele sunt încasate pe baza biletului de externare care cuprinde diagnosticul, indiferent dacă spitalul este de stat sau privat.
  2. Asigurarea de călătorie oferă protecție tuturor membrilor CAR pentru călătoriile în străinătate pe cont propriu sau pentru participarea la orice eveniment organizat de Clubul Alpin Român în afara României. Asigurarea de călătorie acoperă doar evenimentele apărute în timpul călătoriei (accidente, îmbolnăvire, deces-repatriere, salvare cu elicopterul) sau în legătură cu aceasta, până la 30.000 euro/suma asigurată/asigurat.

Când și unde sunt valabile asigurările

  1. Asigurarea de accidente CAR este valabilă în caz de accident indiferent că acesta s-a produs pe munte, pe șosea, acasă sau la locul de muncă. Practic, deținătorul poliței este asigurat 24/7. Ca localizare, e valabilă în toată lumea, fără limită de altitudine. Pentru lista excluderilor, consultați Cap. 3 din condițiile de asigurare ale poliței. Asigurarea este valabilă 1 an de la data intrării ei în vigoare.
  2. Asigurarea de călătorie CAR este valabilă în întreaga lume, cu excepția României sau a țării de reședință a asiguratului cu rezidența în România, dacă acesta nu este cetățean român. Limita maximă de altitudine este de 6000m. Perioada minimă de asigurare este de 3 zile consecutive, iar cea maximă de 56 de zile/an.  Pentru lista excluderilor, consultați art. 10, 11, 16, 19 din Condițiile de asigurare.

Cât costă asigurările

  1. Asigurarea de accidente CAR de bază începe de la o primă de asigurare de 100 de lei/an și mai are opțiunile de la 200 de lei, 500 de lei și 1000 de lei. Pentru cele de 500 și, respectiv, 1000 de lei, plata se poate face în două rate semestriale și, respectiv, patru rate trimestriale.
  2. Asigurarea de călătorie CAR costa 7 lei/zi pentru călătorii în Europa și 15 lei/zi pentru călătorii în restul lumii, care include pretul asigurarii + administrarii.

Cine poate beneficia de asigurările CAR și cum le puteți obține

Ambele asigurări, atât cea de accidente, cât și cea de călătorie, sunt destinate membrilor CAR cu cotizația la zi. Limitele de vârstă sunt 14-65 de ani pentru asigurarea de accidente și 18-81 pentru asigurarea de călătorie. Așadar, pentru a putea achiziționa o asigurare, trebuie să deveniți membri CAR, dacă nu sunteți deja. Calitatea de membru CAR poate fi dobândită aici.

  1. Asigurarea de călătorie CAR (Certficatul de asigurare) se obtine prin trimiterea unui e-mail, cu cel putin 3 zile lucratoare inainte de calatorie, la adresa dedicată daniel.lacusteanu@myinsurance.ro. Pentru orice solicitare, 0729.222.411 sau 0748.047.484 (Whatsapp), Daniel Lacusteanu. Puteti descarca Condițiile de asigurare, inclusiv Oferta de asigurare Generali.
  2. Asigurarea de accidente CAR poate fi obținută prin trimiterea unui e-mail la adresa dedicată car@inkbroker.ro sau la telefonul 0724.299.591, Bogdan Brînză. Condițiile de asigurare, inclusiv tabelul cu primele de asigurare și sumele asigurate, pot fi descărcate de aici.

Care sunt societățile asiguratoare

Asigurarea de călătorie a CAR este emisă de Generali iar cea de accident de Asito Kapital,

Ce trebuie să faceți pentru a beneficia de despăgubire sau în caz de incident/urgență medicală pe perioada călătoriei în străinătate

  1. Asigurarea de accidente CAR. În cazul în care ați suferit un accident, pentru a intra în posesia indemnizației de despăgubire, apelați brokerul Bogdan Brînză la telefon 0724299591.
  2. Asigurarea de călătorie CAR. În cazul unui incident/urgență medicală în străinătate, pentru a beneficia de serviciile medicale de urgență acoperite de poliță, apelați Europassistance Ungaria la telefon + 36 1 458 44 38, +36 1 458 44 44. Dacă este nevoie de ambulanță sau de alt mijloc de transport de urgență, sunati la 112 sau la numărul de urgență din țara respectivă. Procedura de urmat în cazul producerii unui eveniment asigurat poate fi descarcata aici.

Comments are closed.