Convocator: Adunare Generala a Clubului Alpin Român pentru 29 Mai 2024
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

Ararat 2010

Submitted by on September 28, 2010 – 11:46 AMNo Comment
de Liliana Becea

Federatia Turca de Alpinism a organizat intre 26 august – 2 septembrie 2010, cu ocazia Zilei Victorie, a XI expeditie internationala pe varful Ararat, 5 137 m. In acest an au participat reprezentanti ai diferitelor cluburi si federatii alpine din 14 tarii.

Din partea Clubului Alpin Roman la aceasta expeditie au luat parte : Dan Silviu VASILESCU, Georgeta BUICA, Oana HARABAGIU, Tiberiu PINTILIE, Ecaterina MACOVEI si Valeriu PENES,Liliana BECEA.

Programul acestei expeditii internationale:

25 august – Formalitatile de inregistrare la “Casa Ghizilor” din orasul Igdir.

26 august – Cu participarea guvernatorului provincie si a presedinteluui Federatiei Turce de Alpinism s-a desfasurat festivitatea de deschidere a actiunii.

27 august – In fata primariei din Igdir in prezenta tuturor participantilor si cu participarea guvernatoruli provinciei au loc alte discursuri din care transpare totalul sprijin acordat de organizatori desfasurarii acestei expeditii deplasarea cu autocarul si microbuze pana la 1800 m in Platoul Korhan amplasare primei tabere pe Platoul Korhan, langa Baza Militara.
28 august – Reorganizarea bagajelor si incarcare marei majoritati pe magari Deplasarea pana la 3200 si amplasarea celei de a doua tabere.Scurte ture de aclimatizare in zona.

29 august – Deplasarea pe echipe cu minim doi ghizi si cu tot echipametul pana la 4200. Amplasarea taberei la 4200. Ture de aclimatizare.
3o august – La ora 4 se incepe deplasarea pe echipe spre varful Ararat. In jurul orei 11 atingerea de majoritatea participantilor si de toti reprezentatii CAR a varfului. Intoarcerea in tabara de la 4200.
31 august – Coborarea de la 4 200 la tabara de la 3200, strangerea taberei si predarea bagajelor spre a fi transportate de magari.Deplasare pana la 1800 si masa oferita la popota unitatii militare. Deplasarea cu autocarul si microbuze la Igdir Festivitatile de inchidere cu acordarea certificatelor de participare de catre guvernatorul provinciei, presedintele FederatieiTurce de Alpinism si personalitati ale sportului din Turcia.

1 septembrie – plecarea spre Romania

Comments are closed.