Ghizi montani români în Franța:  închisoare cu suspendare și alte acuzații în curs de deliberare pentru activitate comercială ilegală și uzurparea titlului de ghid montan
December 31, 2018 – 12:38 PM | Comments Off on Ghizi montani români în Franța: închisoare cu suspendare și alte acuzații în curs de deliberare pentru activitate comercială ilegală și uzurparea titlului de ghid montan

După arestarea și interogarea celor doi ghizi montani români care conduceau ilegal grupuri de turiști pe Mont Blanc în vara lui 2018 autoritățile franceze au deliberat următoarele:
Două luni de inchisoare cu suspendare solicitate pentru ghizii …

Read the full story »
pe munte

instruire

mediu

rapoarte de tura

etica alpină

Home » Ultimele noutati

Noutati: Shisha Pagma SW 2011: 10 zile pana la varf

Submitted by on September 19, 2011 – 9:53 AMNo Comment
Ieri in jur de ora 15 am vorbit prin telefon cu Cristina Pogacean care se afla in tabara de baza Shisha Pagma.
Mi-a relatat ca au urcat pentru aclimatizare pe Punga RI (7500 m). Din cauza pericolului mare de avalansa au urcat doar pana la 6800 unde au si dormit.
Acuma sunt in tabara de baza si se odihnesc, urmand ca in urmatoare zile sa mearga in recunostere si sa instaleze rapeluri pe ruta Swiss – Polish, ruta pe care vor sa o foloseasca la retragere.
Au programat sa incerce urcarea pe Shisha Pagma  cam in 10 zile.
Mi-a mai spus ca in zona mai este un elvetian care vrea sa schieze de pe Shisha cred ca pe ruta Swiss-Polish
si o coreanca care vrea sa urce pe ruta clasica/comuna (fata nord-vestica si creasta nordica urcand de pe partea nordica a muntelui).
Mi-a mai spus ca se va intoarce mai tarziu decat preconizau. Planul era pe 10 octombrie dar cred ca se va amuna inatorcerea pana pe 15-20.
Claudiu Chiorean

Comments are closed.