Ghizi montani români în Franța:  închisoare cu suspendare și alte acuzații în curs de deliberare pentru activitate comercială ilegală și uzurparea titlului de ghid montan
December 31, 2018 – 12:38 PM | Comments Off on Ghizi montani români în Franța: închisoare cu suspendare și alte acuzații în curs de deliberare pentru activitate comercială ilegală și uzurparea titlului de ghid montan

După arestarea și interogarea celor doi ghizi montani români care conduceau ilegal grupuri de turiști pe Mont Blanc în vara lui 2018 autoritățile franceze au deliberat următoarele:
Două luni de inchisoare cu suspendare solicitate pentru ghizii …

Read the full story »
pe munte

instruire

mediu

rapoarte de tura

etica alpină

Home » evenimente, Ultimele noutati

Festivalul Alpin 2010

Submitted by on November 8, 2010 – 5:34 PMNo Comment

de Dinu Mititeanu; Foto: Liliana Becea

Multi iubitori de munte s-au intalnit in week-end-ul 6-7 noiembrie la Busteni. Vremea a fost excelenta si in cele doua zile s-au facut ture faine pe munte. Iar sambata seara, holul mare al Caminului Alpin a fost plin! Era firesc caci programul proiectiilor organizate de CAR prin Mihnea Prundeanu si vicepresedintii CD al CAR, de data asta era foarte atractiv. Nu cuprindea doar suite de imagini din activitatea unor sectii sau car-isti, ci doar ascensiuni “mai altfel” ale unor car-isti si invitati pe care ii stiti din anunturile anterioare ale organizatorilor : Ararat, Filmul “Fisura Albastra”, NordKante a peretelui Piz Badile, Pamir, Integrala Peuterey din Alpi, K2! Pe unele le vazusem pe internet, citisem relatarile, dar e altceva a le vedea pe ecran mare si a le auzi intr-o sala arhiplina de iubitori ai inaltimilor.

Vremea a permis si abordarea unor trasee mult dorite dintre cele “istorice”! Eu punctez doar cateva, nu le stiu pe toate! Sambata, Zsolt Torok cu Cezar Manea au parcurs Furcile lui Baticu. Un grup de 6 clujeni + Dinu Constantin din Constanta – care am urcat pe Valea Malinului si am coborat pe Galbinele, i-am putut admira o vreme din “Hotelul Galbinele” .Tot sambata, clujenii Mihnea si Delia au urcat Fisura Insorita. Duminica, Zsolt si Cezar au urcat Fisura mult Dorita, Catalin Pobega si Silvia Murgescu – traseul Policandru, Mihnea Prundeanu cu Delia Liscan- Fluturele de Piatra al lui Iosca Ghetie. Sper sa aflam si ce au mai parcurs alti participanti la aceasta placuta intalnire cu Imagini si cu Stanca.

Comments are closed.