Adunarea Generală pentru aprobarea bilanțului pe 2021
March 17, 2022 – 4:44 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 14 Martie 2022, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 16 Aprilie 2022 ora 10:00 la Sediul Clubului Alpin Român din Str. Regina …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » Ultimele noutati

Cutremur urmat de o avalansa in tabara de baza a Everestului

Submitted by on April 25, 2015 – 7:04 PMNo Comment

img

Astazi a avut loc un cutremur foarte puternic in Nepal, cu un epicentru foarte aproape de tabara de baza din Everest.

Clubul Alpin Roman are 3 membri in doua expeditii diferite – Alex Gavan pe ruta clasica din Everest, Zsolt Torok tot pe ruta clasica, si Teo Vlad pe ruta din North Col din China.
In momentul de fata avem informatii ca Alex Gavan a reusit sa se salveze dupa ce o avalansa a maturat la propriu Tabara de baza din Everest.
Un alt alpinist, Daniel Mazur, aflat în Tabăra 1 de pe faţa sudică a Everestului a transmis că Tabăra de Bază a fost sever afectată, iar echipa lui se află izolată în Tabăra 1.

Update: Vicepreşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă a informat că doi alpinişti români, aflaţi pe versant în momentul producerii avalanşei provocate de cutremur, sunt bine şi în prezent se află în tabăra 1 pe Everest.

Din ce intelegem Justin Ionescu si Zsolt Torok care erau pe versantul sudic sunt in regula si sunt in tabara 1.

Alex Gavan era in tabara de baza si a reusit sa se salveze iar Teo Vlad care era pe ruta Nordica a Everestului se afla in tabara de baza avansata si nu a fost afectat de avalanse.

Update: Toti romanii sunt in siguranta si se vor intoarce acasa pentru ca toate traseele pe Everest au fost inchise anul acesta atat pe sud cat si pe nord.

Comments are closed.