Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » competitii, evenimente, Ultimele noutati

Program Maraton Apuseni msg sytems 2015

Submitted by on May 27, 2015 – 5:48 PMNo Comment

Comunicat de presa, Cluj-Napoca, 27 mai 2015

  • Peste 1000 de alergatori de toate varstele sunt asteptati sambata 30 mai la unul din cele mai indragite maratoane montane din tara: Maraton Apuseni msg syst

    ems, editia a V-a care are loc in statiunea Muntele Baisorii, judetul Cluj.

  • Programul evenimentului cuprinde proiectii foto, activitati recreativ-educative pentru copii si adulti, petreceri, foc de tabara, muzica folk, o tombola cu premii si multe altele.

  • Sunt invitati sa participe la eveniment toti cei care doresc sa petreaca un sfarsit de saptamana in natura alaturi de comunitatea alergatorilor montani.

afis program MA15Sambata 30 mai 2015, alergatori din toata tara vor anima din nou linistita statiune Muntele Baisorii din judetul Cluj cu ocazia celei de-a V-a editii Maraton Apuseni msg systems. Concurenti cu varste cuprinse intre cateva luni si 82 de ani vor participa la probele de maraton, semimaraton, cros sau family si vor lua startul din tabara de baza stabilita de organizatori in incinta pensiunii Skiland.

Maratonul din inima Apusenilor este unul dintre cele mai iubite maratoane montane din tara, la care anul acesta si-au anuntat prezenta cu 40% mai multi alergatori decat anul precedent. Desi inscrierile s-au inchis pe site-ul competitiei www.maratonapuseni.ro, vineri 29 mai si sambata 30 mai se vor mai face inscrieri la fata locului la indragita proba family la care parinti si copii concureaza impreuna.

Deoarece capacitatea de cazare a statiunii este depasita, organizatorii Clubul Alpin Roman Sectia Universitara Cluj si Natura Transilvaniei, in colaborare cu Primaria Baisoara pun la dispozitia sportivilor si sustinatorilor patru zone de campare:

In centrul statiunii Baisoara, langa Hotel Alpin, in spatele crucii lui Avram Iancu;

In curtea scolii din Muntele Baisorii sat (cu acces la grupul sanitar al scolii);

Pe un teren la care se ajunge de la pensiunea Skiland, dupa ce se parcurg cateva sute de metri catre varful Buscat. In dreptul primei constructii care apare pe partea stanga a drumului se gaseste terenul pe care se poate campa;


La Moara de Padure, o lunca intreaga, situata la 15-20 km distanta de tabara de baza, un loc recomandat celor care prefera o zona mai izolata.

Programul zilelor de vineri si sambata este cel mai bogat in activitati, insa dupa competitie, in duminica Rusaliilor vizitatorii sunt invitati sa descopere obiceiurile traditionale din zona participand la slujba de la biserica din satul Sagagea, unde localnicii se imbraca in port popular in cinstea vizitatorilor sositi din toata tara.

Tot duminica, precum si luni 1 iunie participantii si insotitorii se pot delecta practicand sporturile montane de sezon: drumetie, ciclism montan, parapanta, si in mai mica masura alpinism si speologie.

Program Maraton Apuseni msg systems 2015

Vineri 29 mai/ tabara de baza de la pensiunea Skiland

16:00 – 22:00 Inscrieri family & validare inscrieri

18:00 – 22:00 Predare kit-uri de concurs maraton, semimaraton, cros. Pachetele se vor preda doar personal, dupa semnarea declaratiei pe proprie raspundere.

Sambata 30 mai/ tabara de baza de la pensiunea Skiland

08:30 – 10:15 Inscrieri family & validari inscrieri

07:30 – 08:30 Predare kit-uri de concurs maraton, semimaraton, cros. Pachetele se vor preda doar personal, dupa semnarea declaratiei pe proprie raspundere.

09:00 START Maraton

10:00 START Semimaraton

10:30 START Cros

10:45 START Family

11:00 Deschidere zona relaxare: hamace, slackline, masaj & muzica ambientala

13:00 Festivitate de premiere family

12:00 – 14:00 Proiectii foto pe teme montane in Crama Skiland

14:00 – 19:00 Activitati recreativ-educative in Zona Copiilor: Atelierele Bucuriei, tir cu arcul si multe altele

15:00 – Gulas Party

19:30 – Tombola

19:45 – 21:00 Festivitate de premiere maraton, semimaraton, cros

21:00 – Petrecere cu Electroclown

22:30 – Foc de tabara & muzica folk

La focul de tabara si petrecerea cu Electroclown si muzica folk sunt invitati toti vizitatorii, indiferent daca au concurat sau nu la una din probe.

Comments are closed.