Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

CAR U Cluj: De Crăciun în Apuseni

Submitted by on December 25, 2015 – 12:06 AMNo Comment

Pe 14 decembrie primeam pe grupul de discuții al clubului o invitație de a ne alătura unei ture altfel.

Colegi de secție însoțiți de dl. Dinu colindaseră și în anii anteriori în preajma Crăciunului satele izolate din Apuseni iar anul acesta urma să trecem din nou pe la oamenii din Valea Ierii ca să vadă că nu i-am uitat. Le-am pregătit mici pachete cu alimente de care știam că se vor bucura, însă nu atât de mult cât de atenția și gestul de omenie venit din partea unor străini ca noi. Peste 20 de colegi și-au anunțat prezența în tură, poate și din cauza celor mărturisite de o femeie din catunul Valea Poienii domnului Dinu: “nu de foame vom muri domnilor, ci de tristete, de singuratate, de dorul copiilor ce sunt departe si al nepotilor pe care i-am vazut doar o data sau doar in poze”.

Pe 20 decembrie, șase zile mai târziu, 27 de colegi de club și prieteni ai unor colegi plus un cățel ne-am urcat în 7 mașini și am pornit din Cluj spre Turda și Sălciua de Jos apoi pe drumul ce însoțește valea Uncășești până la Manastirea din cătunul Sub Piatră. Acolo ne-am oprit să vizităm biserica veche după care pe o ceață groasă am continuat per pedes în urcare până in Saua Vanatarii și de acolo la stanga pe curba de nivel pe drum prin catunul muribund Valea Poienii.

bisericuta de la Sub Piatra

Până la confluența văii cu același nume cu pârâul Rambesti, am mai găsit doar 5 case locuite: Victor Giurgiu, Ion Ștefănuț, Sabin Capră, Constantin și Măria Ramba. Mulți din cei cărora le-am dus cadouri în anii anteriori: Leontina, Victoria, Ana, Constantin, Ion fie unii au decedat, fie alții au plecat la oraș la unul din copiii lor.

La confluența celor două văi, unde fusese cândva școala și unde este un transformator electric, ne-am împărțit în două grupe: unii am cotit la dreapta pe pârâul Rambesti și i-am găsit pe: Iosif Ștefănuț “al lui Ion”, apoi pe alt Iosif Ștefănuț cu soția Măria, pe Măria Buta de 80 de ani și mai sus pe Dorin Bunea, cel mai tânăr. Alt grup am continuat pe vale până spre satul Bradesti din culmea dealului, intrând la alte 4 case încă locuite, în una Valeria Ștefănuț de 84 de ani! În Brădești am lăsat o parte din pachete unei bătrânici care urma să le dea câtorva familii mai nevoiașe, după care am făcut cale întoarsă și ne-am reunit cu primul grup.

La plecare ceața s-a ridicat puțin de pe dealuri lăsând locul unor săgeți de soare care ne-au încălzit ușor până s-a înserat. L-am colindat pe Victor, locuitorul cel mai tânăr din Valea Poienii, ne-am luat rămas bun și am promis să ne întoarcem la primăvară.

La tura altfel au participat 27 de persoane. Colegii: Alexandra Dumitrica, Rares Pop, Gabi Oarga, Razvan Samoila, Feri Kovesdi, Dana Zaharia, Dan Tautan, Adi Pop, Mihaela Streza, Louse Tanasa, Florin Chircu, Ioana Simi Maxim, Andrei Dodi Maxim, Anca Berlo, Diana Ciorba, Anca Brisan, Emilian Dranca, Cristina Jurcovan, Andrei Deyu Astilean, Gabriela Adam, Cristian Botar, Dinu Mititeanu și prietenii unora din Club: Laurentiu Ungureanu, Florentina Ungureanu, Poliana Petrica, Csilla Veres, Albert Nemes plus cățelul Karma.

Mulțumiri colegilor de club pentru fotografii: Louise Tănasă. Dan Tăuțan, Diana Ciorba, Florin Chircu.

Comments are closed.