Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » in reflector

Cum ne mor alpinistii

Submitted by on February 16, 2016 – 4:06 PMNo Comment

Marin Gherasim Premiat la Trilogia Alpilor - Busteni - 12 dec. 2015Recent premiat, in cadrul Trilogiei Alpilor, alpinist vechi și maestru al sportului Marin Gherasim a murit. Murim toți dar un om bland și bun ca el ar fi trebuit sa aibă un sfârșit de viata mai târziu, mai liniștit.
El și-a dedicat o parte din ultimii ani din viata Clubului Alpin Roman. A făcut asta nu pe munte din păcate ci in birou, având grija mai mult pe gratis de mica contabilitate a clubului.
In ultimii 7 ani a militat pentru menținerea acestui club într-o forma deschisa, corecta, naționala și democratica. A fost alături de cei tineri și de cei bătrâni verticali in comportament ca și el mai ales in acesti ani cand clubul parea ca a scapat de metehnele vechi.
Curajul asta i-a adus probleme din partea celor 3 personaje Pupeza, Popescu și Sandulescu care încearcă de câțiva ani sa preia Clubul Alpin Roman și Căminul Alpin obstrucționand orice activitate.
Au atacat, amenințat și făcut procese oricui avea curajul sa fie drept și sa spună lucrurilor pe nume in drumul lor de preluare a clubului fără vot democratic ci doar prin procese. Asa ca și el a fost hartuit in ultimii 7 ani cu tot felul de acuze asa încât sa se retragă, sa lase clubul gol sa fie preluat împreuna cu căminul lui.
Nu s-a retras, ba chiar s-a oferit sa tina iarăși gratuit partea de contabilitate și sa ajute cum poate.
In bunătatea lui a încercat sa medieze o întâlnire pe care cei 3 au întors-o împotriva lui, și împotriva clubului. L-au înregistrat, au înscenat adunări generale, una chiar in ajunul Crăciunului in care au vrut sa crească cotizația anuala a membrilor la 1000 de euro astfel încât sa poată exclude dintre membri votanți un număr foarte mare de oameni și sa poată prelua clubul.
Apoi, Eugen Popescu, folosindu-se de o falsa autoritate pe care pretinde sa o aibă in Clubul Alpin Roman i-a făcut lui Marin Gherasim o plângere penala pe post de intimidare, șiretlic de care acest personaj s-a mai folosit in trecut pentru a îndepărta oameni implicați in activitatea clubului.
Mihai Pupeza se crede președinte deși a demisionat din 2010, Iar Eugen Popescu Secretar General s-a autoproclamat culmea chiar in locul unui alt membru al consiliului director, Sandu Bulgar care a murit in 2010 cu speranța sa vadă clubul asta fără ei.

Marin Gherasim a murit de inima și va redau mai jos ultimele lui 2 mailuri cu speranțe și gânduri.

Ultimul lui e-mail:
“Ma bucur sa aud ca aveți soluții. Din afara se vede altceva, atâtea procese cu AG nesoluționate ,inclusiv cea de la Cheile Turzii in care s-a pus mult suflet, bani. Ai spus ca scăpați de procesele lui Eugen Popescu? Sincer as dori sa trăiesc acest moment.
Bafta !
O zi buna Marin”

Penultimul e-mail:
“Buna dimineața,
Care sunt următorii pași ai lui Eugen ?
1. Închiderea Căminului, cred ca nu este o surpriza pentru nimeni.
2. Înlăturarea tuturor membrilor activi ai CAR ,partial realizat
3.Cu un CD al lui (de fapt el este singurul) cu banii ,timpul și priceperea de care dispune in următorii 3 ani ,Căminul este o amintire pentru noua și vechea generație.
Atenție, toate acestea vi le spune un fost apropiat a lui Eugen, care n-a fost de acord cu organizarea unei AG formata din 4-5 membrii și de aici intentarea unui proces penal de tăinuire mincinoasa.
O zi buna Marin

PS. Sant multe de spus ,dar acum este nevoie de fapte. Ce este Căminul Alpin, pe lângă toate fabricile românești privatizate și transformate in ansambluri rezidențiale?…”

 

Oldies but goldies – Un film cu premierea unora din cei mai buni din generatia veche a alpinistilor la Trilogia Alpilor

 

Marin Gherasim

Marin pe scena de la Busteni pentru prima si ultima data.

Taxe Popescu, Pupeza si Sandulescu pentru inlaturarea membrilor Clubului Alpin Roman

Taxe popescu, pupeza si sandulescu pentru inlaturarea membrilor Clubului Alpin Roman

Plangere penala gherasim

Plangerea facuta lui Marin Gherasim de Popescu, Sandulescu si Pupeza in numele CAR folosind stampile si semnaturi false.

 

Comments are closed.