Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

NEXT SUMMIT – Atelierul nr. 2, rezumat

Submitted by on June 16, 2016 – 10:15 AMNo Comment

Next Summit - Atelier 2NEXT SUMMIT – Atelierul nr. 2, Busteni-Zarnesti

 

La sfârșitul de săptămână de a trecut (11-12.06.2016), a avut loc al doilea atelier al programului Next Summit, organizat de Clubul Alpin Român. Atelierul s-a desfășurat în zona Bușteni și a avut ca temă tranziția de la escalada sportivă, la escalada pe mai multe lungimi de coardă iar mentorii au fost Alexandru Păun si Vasile Dumitrică.

 

Programul presupunea o zi de escaladă sportivă și exersare a tehnicilor specifice cățărării pe mai multe lungimi de coardă la faleza Piranha din Bușteni, iar a doua zi, parcurgerea unui traseu de mai multe lungimi în apropierea Refugiului Coștila.

Conform planului, în prima zi s-a urcat la Piranha unde participanții, în număr de 11, au parcurs în manieră cap de coardă trasee de escaladă sportivă punându-se accent pe îmbunătățirea tehnicii, ieșirea din zona de confort și pe căderea în coardă, cu scopul de a evalua aspectele ce trebuiesc îmbunătățite.
De asemenea, toți cei prezenți au trecut printr-un proces de prezentare și exersare a diferitelor tipuri de regrupări ca pregătire pentru a doua zi când urma să se pună în practică tehnicile specifce parcurgerii unui traseu de mai multe lungimi de coardă. Vremea a ținut cu noi, așa ca am reușit să parcurgem lista de obiective propuse pentru prima zi iar seara ne-am reunit la Căminul Alpin din Bușteni unde am stat la povești și am cântat cântece de munte la chitară.

Prognoza pentru a doua zi anunța ploi în zona Bucegi și cum de dimineata ploua hotărât la Bușteni, am pus în aplicare planulB. Ne-am mutat in Prăpăstiile Zărneștiului, la cabana salvamont, unde am simulat parcurgerea unui traseu de mai multe lungimi pentru fiecare echipă, toți fiind astfel prezenți in perete la exerciții.

Toate echipele au pus în practica parcurgerea unui traseu de două lungimi de coardă și rapel cu asigurare. Toți cei prezenți au fost puși în situația de a se descurca pe cont propriu într-un traseu, de a regrupa uneori în condiții dificile, chiar și utilizand asigurări mobile, de a fila secundul, de a rapela in siguranță, de a cățăra utilizând protecții mobile, etc.

Vă mulțumim pentru participarea la atelier și vă asigurăm că și pentru noi, mentorii, a fost o provocare să avem 5 echipe în perete în acelasi timp; a fost o provocare să vă vedem în acțiune.
Considerăm că sunteți pe calea cea bună în cresterea independenței, a siguranței și a nivelului de cățărare.
Recomandarea noastră este să puneți în aplicare ce am învățat. Să mergeți în trasee și să parcurgeți cât multe lungimi de coarda pentru a căpăta cât mai multă experiență.

Alexandru Paun, Vasile Dumitrica

Comments are closed.