Ghizi montani români în Franța:  închisoare cu suspendare și alte acuzații în curs de deliberare pentru activitate comercială ilegală și uzurparea titlului de ghid montan
December 31, 2018 – 12:38 PM | Comments Off on Ghizi montani români în Franța: închisoare cu suspendare și alte acuzații în curs de deliberare pentru activitate comercială ilegală și uzurparea titlului de ghid montan

După arestarea și interogarea celor doi ghizi montani români care conduceau ilegal grupuri de turiști pe Mont Blanc în vara lui 2018 autoritățile franceze au deliberat următoarele:
Două luni de inchisoare cu suspendare solicitate pentru ghizii …

Read the full story »
pe munte

instruire

mediu

rapoarte de tura

etica alpină

Home » evenimente, Ultimele noutati

Proiectie: “Anotimpurile Muntelui 2010″, 29.03 la Cluj

Submitted by on March 29, 2011 – 11:42 AMNo Comment
Va invitam cu drag ca intr-o ora de seara, sa vedeti imagini din munti prin care ati fost si din munti in care va indemnam sa mergeti. Sa le vedeti pe ecranul dintr-un  amfiteatru al  Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj, amfiteatru  care poarta numele unui om care a iubit cu pasiune  natura si muntele.  Credem ca profesorul Gheorghe Bilascu- nascut in Petrova din Maramures – ar fi mandru daca ar sti se se intampla in serile de marti in sala in care Domnia Sa – intemeietorul in 1919 al  invatamantului superior stomatologic din Romania – a tinut cursuri studentilor, dandu-le din vasta sa experienta castigata la clinicile din  Viena si Budapesta.
In 45 de minute se vor succeda 365 de imagini din muntii pe care ii iubim si ii iubiti, in care noi doi haladuim peste 100 de zile in fiecare an . Imaginile vor fi in ordine cronologica – intre doua “revelioane” pe munte. Nu cate o imagine din fiecare zi a anului, ci cate 6-15 din 28 de ture in care am avut vreme mai buna. Ne le vom  comenta,  le vom lasa pe ele “sa vorbeasca”, sa va incante ochii  si vom lasa muzica ce le va insoti sa va  incante si ea  sufletele.

Comments are closed.