Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » evenimente, in reflector

Festivalul Alpin CAR, Busteni 17-18 Decembrie

Submitted by on December 6, 2016 – 6:09 PMNo Comment

festivalul-alpin-car-2016In perioada 17-18 Decembrie la Caminul Alpin Busteni va avea loc Festivalul Alpin al Clubului Alpin Român.
Intrarea este libera !

Vor avea loc prezentări ale premierelor și ascensiunilor Românești în Himalaya din anul 2016, ascensiuni semnificative în Alpi, ascensiuni în munții Stâncoși – El Capitan
Vor prezenta:
Cosmin Andron – Premiera în Himalaya și ascensiuni semnificative în Alpi
Vlad Capușan – Premiera în Himalaya,
Vasile Dumitrică – Ascensiuni semnificative în Alpi și The Nose – El Capitan
Dan Vasilescu – Spirala muierii, trasee de trad, si tehnici de amenajare a traseelor
Trasee moderne de alpinism în munții României, abordare și antrenament.
Prezentarea Programului “Next Summit” initiat de Clubul Alpin Român
Prezentarea stadiului proiectelor – Reabilitarea Refugiului Costila, Reabilitarea Caminului Alpin, Reabilitarea Sediului din Regina Elisabeta.

În a doua parte a zilei vor avea loc proiecții de film începând cu ora 17:00

După ora 21:00 ne vom strânge la o seară de cântece de munte, jocuri de cabană. Cine doreste să se afirme este binevenit.

A doua zi, duminică vom organiza la Refugiul Coștila un workshop de cățărare hivernală cu pioleți și colțari. Vom pune la dispoziție colțari și pioleți tehnici pentru cei care doresc să se inițieze în cățărarea de iarnă. Dacă condițiile permit vom face și un curs de mers cu colțarii și pioletul iarna pe zăpadă, amaraje în zăpadă și salvare din crevase.

Cei care doresc să rămână peste noapte la Căminul Alpin din Bușteni o pot face în baza unei rezervări prealabile (datorită nr limitat de locuri). Contribuția este de 20 de lei pentru membrii și 30 de lei pentru invitați/noapte.

Comments are closed.