Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » evenimente, in reflector

Ziua Canionului 7 Scări – Bilanț

Submitted by on May 13, 2017 – 8:53 PMNo Comment
Untitled-1În fiecare an, începând cu 2007 în România se organizează, lângă Brasov, în cea mai populară zonă montană din țară, foarte aproape de Castelul Dracula de la Bran și Bușteni, capitala Alpinismului Românesc, un eveniment ecologic în Masivul Piatra Mare (un munte cu înălțimea maximă de 1844 m), având ca bază de plecare Dâmbu Morii.
 
De la Dâmbul Morii spre vârful muntelui, întâlnim unu din cele mai faimoase și mai accesibile canioane din România, Canionul 7 Scări, care poate fi vizitat de turişti contra cost. Pentru că acest canion este foarte accesibil publicului este expus şi poluării şi gunoaielor, nu întotdeauna cei care vin să viziteze locul respectă muntele cum ar trebui. 
 
Anul acesta evenimentul a ajuns la a 10-a ediție și a fost organizat de Floare de Colt Brasov împreună cu Clubul Alpin Român, care a făcut posibil ca acest eveniment să devină internațional datorită programului Respect the Mountains al UIAA. Clubul Alpin Român este membru al UIAA din anul 1938.
 
La eveniment au participat în total aproximativ 300 persoane – copii și voluntari Floare de Colț Brașov și Clubul Alpin Român precum și alți voluntari (profesori și persoane private) din zona Brașov și Săcele cele două orașe care se află în apropiere. Fiecare participant a primit un tricou Respect the Mountain, apă şi mâncare şi, după ce au primit saci pentru gunoaie şi mănuşi au pornit pe traseul pe care au fost alocaţi.
 
Voluntarii în număr de 50 s-au ocupat cu coordonarea echipelor, cu pregătirea pachetelor, cu montarea corturilor, pregătirea jocurilor, iar alți voluntari au acoperit rutele mai dificile din zonă precum șirul stâncilor.
 
Cu toate că ploaia și-a făcut apariția cum era preconizat, acest lucru s-a întâmplat după sosirea în tabără a participanților și am reușit să organizăm și câteva jocuri și să facem premierea participanților.
 
În numere:
Număr total de participanți: 290 – 300
Distanța medie acoperită: 10 km
Număr de saci colectați: 100
Cantitate totală de gunoaie : 300 kg
 
Mulțumim în acest an pentru ajutor celor de la Keen, Wirtgen Romania, Petrom, Cora, Tehnoplus Industry, Amia, CECCARF și Pensiunea Anca.
Mulțumim tuturor voluntarilor care au făcut posibil acest eveniment și care și-au dedicat din timpul lor fără a cere ceva în schimb pentru o zi din viața lor.


Comments are closed.