Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » evenimente, in reflector, pe munte, Ultimele noutati

Ziua Internationala a muntilor

Submitted by on December 11, 2017 – 3:35 PMNo Comment

Astazi 11 Decembrie este ziua internationala a muntelui, ocazie cu care Clubul Alpin Roman anunta cu multa bucurie si onoare participarea la fondarea EUMA (European Union of Mountaineering Association), organism care are ca principal obiectiv dezvoltarea si promovarea intereselor miscarii montane si de aventura din spatiul  statelor membre ale Uniunii Europene. La semnarea documentelor au participat reprezentanti din 24 de tari, Romania fiind reprezentata de Clubul Alpin Roman prin Tiberiu Pintilie, presedintele sectiei universitare Bucuresti.  In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte privitoare la statutul asociatiei, sediul, membrii, cotizatiile, precum si schimburile de experienta, precum si cadrul in care acestea se vor desfasura. Pentru un an de zile sediul va fi in Munchen, Germania, pana la finalizarea tuturor aspectelor birocratice privind actele constitutive ale  asociatiei, urmand ca acesta sa fie mutat la Bruxelles imediat ce situatia o va permite.
Clubul Alpin Roman isi exprima entuziasmul si disponibiltatea pentru o colaborare cat mai stransa si eficienta cu partenerii din statele membre EUMA si, in acelasi timp, are increderea ca va beneficia de experienta colectiva pentru a formula si implementa un ghid de bune practici in ceea ce priveste activitatile montane si de aventura din Romania.
Acest fapt se va traduce prin  avantaje si oportunitati, dar si responsabilitati pentru membrii comunitatii alpine romanesti atat din tara, cat si de peste hotare

Clubul Alpin Roman, fondat in 1934 si membru UIAA din 1937, incurajaza, dezvolta si sustine practicarea oricaror forme recreative de activitati montane, recunoscand si sprijinind faptul ca zonele montane fac parte din patrimoniul public si trebuie sa fie accesibile in mod neangradit tuturor iubitorilor muntilor.

EUMA EUMAEUMA

Comments are closed.