Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » in reflector

Ziua Internațională a muntelui – 11 Decembrie, 2020

Submitted by on December 11, 2020 – 7:00 AMNo Comment

Apel al EUMA (Uniunea Europeană a Asociațiilor Montane)

Iubim munții – ȘI îi respectăm, cu atât mai mult în acest timp al Covid 19 și în aceste momente de schimbări climatice!

Alpinismul de iarnă și schi-ul de tură sunt foarte populare în acest moment datorită faptului că în natură riscul de infecție este mic. Totuși pericolele în munți nu sunt influențate de mai mult sau mai puțin pericol de infecție. Ele rămân cum au fost dintotdeauna. Nefiind infectați nu înseamnă că suntem imuni la accidente din căderi sau avalanșe. Din contră, un număr crescut de schiori / alpiniști pe munte va crește acest risc.

În concluzie ar fi bine să fim mai precauți, să nu expunem la pericole suplimentare pe salvatorii montani. Salvatorii montani vor trebui să facă față riscurilor alpine, datorită celor implicați în accidente. Pe lângă asta, acum ei trebuie să poarte măști de protecție în timpul salvărilor dificile și sunt expuși la un risc crescut de infecție datorită apropierii fizice inevitabile în timpul unei operațiuni de salvare. Nu în ultimul rând să sperăm că spitalele nu sunt suprapopulate.

Noi, Federația Europeană de Asociații Montante nu suntem singurii care se tem că zonele montante populare vor fi suprapopulate, în mod special în sezonul pandemic. De aceea recomandăm alegerea unor destinații mai puțin umblate, dar mai sălbatice.  

Haideți să ne reamintim că nu toate experiențele noastre trebuie să se afle într-o competiție.
Haideți să încercăm să ne bucurăm de liniștea unui mediu mai puțin spectaculos.

Haideți să permitem atât jocului și pădurii sa se relaxeze puțin.
Haideți să încercăm să descoperim noi lucruri în imediata apropiere a locuinței noastre, care salvează consumul de Dioxid de Cabon, și nervi !

Să îndrăznim să luăm transportul public către destinațiile noastre, un tren sau un autobuz nu mușcă și ne salvează de probleme cu parcările și taxe.

Dacă facem partajăm mijloace de transport, folosim masca de protecție. Putem da drumul la radio să ascultăm muzică, dar vorbim cât mai puțin sau deloc în timpul cursei, pentru că chiar și când vorbim putem să transmitem virusul.

Și acum să lăsăm grijile în spate pe vale în jos și să lăsăm sufletele să zburde prin munți ! Asta ne menține sănătoși.

© Ingrid Hayek

Comments are closed.