Tabăra de vară pentru copii ‘’Foaie verde de molid, educatie is what I need’’
July 11, 2019 – 4:19 PM | Comments Off on Tabăra de vară pentru copii ‘’Foaie verde de molid, educatie is what I need’’

                                                                           
Joi, 11 iulie 2019 / Cluj-Napoca

Clubul Alpin Român
Filiala Cluj organizează în intervalul 12 – 13 iulie 2019 tabăra de vară pentru
copii ’Foaie verde de molid, educatie is what I need’’ sub umbrela cauzei msg
Maraton Apuseni. …

Read the full story »
pe munte

instruire

mediu

rapoarte de tura

etica alpină

Home » evenimente

Tabara CAR Universitar Cluj din Rarau, 30 iunie- 3 iulie

Submitted by on June 23, 2016 – 6:26 PMNo Comment

Vă anufoto raraunțam de ceva vreme despre tabăra de vară organizată de Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj, împreună cu Facultatea de Geografie din Iași, ca și deținător al stației meteo de pe Rarău. Mai sunt zece zile până la eveniment (30 iunie – 3 iulie), așa că deschid lista înscrierilor pentru cele 44 de locuri de cazare ale stației, admirabil întreținute de administrator, în camere a câte două, trei sau patru paturi, cu dușuri și grupuri sanitare la fiecare etaj. Tariful va fi de 25 lei/ pat/ ziua de cazare, cu acces la bucătărie și sala de mese. Umblă vorba că Dor
u, meteorologul de acolo, pe care mulți dintre voi îl știți de la Memorialul Cuxi din februarie (a cântat, descântat și încântat alaturi de Alex Păun), umblă vorba deci că în funcție de cât de bine ne vom putea noi organiza, va îngroșa ceva la ceaun, păcatele lui știe ce…
Pentru că vremea pare să fie capricioasă în perioada aceasta, vă recomand facilitățile stației, chiar dacă mulți dintre voi, asemeni subsemnatului, ați făcut “jurământ de sărăcie” în raport cu muntele, alegând cortul, ca să fim aproape, mai aproape de el.
Vineri, sambătă și in prima parte a duminicii, cei dornici de drumeție vor merge pe traseele din masiv și de pe Giumalău, organizat, grupați în echipe, în funcție de destinatie, iar cățărătorii sau cei care vor să facă abia acum cunoștința cu stânca, se vor putea bucura de traseele amenajate în Pietrele Doamnei, sub supravegherea unei echipe de monitori, condusă de Alex Paun, președintele CAR. Tot echipamentul necesar cățărătorilor, fie că provine din rucsacul fiecăruia dintre voi, fie din magazia clubului, va face obiectul unei verificări atente.
Sunteți deja obisnuiți cu limitările pe care muntele, cabana dar și colectivul le impune, deci nu am să insist aici asupra lor, dar la fața locului, ne vom organiza în așa fel încât gazdele noastre să stie că au primit sub acoperiș membri ai Clubului Alpin Român.
Intrebările în legătură cu acest eveniment, mi le puteți adresa personal, la cotyso@gmail.com, facebook “Cotyso Igna” sau la 0747491588. Inscrierile și organizarea pe mașini am să le fac tot eu și le veți consulta la cerere.
Puneți cu voi, lângă bocanci și pelerină, niște voie bună, pentru că muntele ne așteaptă așa cum ne știe! Pe curând!

coordonator eveniment
Cotyso Igna

Comments are closed.