Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

Raport: Workshop de Alpinism, 12-15 aug. 2011, Cheile Turzii

Submitted by on August 19, 2011 – 3:30 PMNo Comment
In perioada 12-15 august, Clubul Alpin Roman a organizat in Cheile Turzii (Muntii Trascau) un workshop de alpinism ce s-a adresat tuturor membrilor CAR (indiferent de sectie) cu experienta in practicarea escaladei sportive si alpinismului si care au dorit sa se perfectioneze in parcurgerea traseelor cu mai multe lungimi de coarda si de dificultate sporita.
Scopul principal a fost dezbaterea si cunoasterea tehnicilor si metodelor de parcurgerea in siguranta a traseelor de alpinism in pereti mari. Workshop-ul a fost organizat sub forma unui grup de lucru care a implicat o participare activa, practica si teoretica a celor prezenti, accentul fiind pus pe schimbul de experienta, observarea problemelor si gasirea metodelor sigure pentru rezolvarea lor. Nu a fost un stagiu de initiere si nu s-a facut contra cost.
Invitat special a fost alpinistul baimarean Cosmin Andron. Au fost in total 20 de participanti iar in cele 4 zile au fost parcurse zeci de trasee de toate dificultatile, de la cele de scoala pana la traseele mari din Peretele Urias.

Comments are closed.