Curs alpinism – “multipitch” parcurgerea traseelor de mai multe lungimi de coarda
September 14, 2017 – 7:32 PM | Comments Off on Curs alpinism – “multipitch” parcurgerea traseelor de mai multe lungimi de coarda

Curs alpinism – “multipitch”
Cursul se adresează celor care dețin noțiuni de escaladă în sală sau la stâncă și doresc să practice cățărarea în mediul alpin, pe mai multe lungimi de coardă.
Locație: Refugiul Coștila    Perioada:  7 – …

Read the full story »
pe munte

instruire

mediu

rapoarte de tura

etica alpină

Home » Ultimele noutati

Portiunea pradusita din Traseul Oblic a fost reamenajata

Submitted by on September 5, 2011 – 10:56 AMNo Comment

In data de 3 septembrie am fost cu Mihai Cernat si Andreea in traseul Oblic pentru reparatii. Am urcat de la Panda oblic printre zane si am traversat exact in regruparea treia, deasupra zonei dislocate.
Din rapel am coborat in rapel asigurat, cu masina de gaurit dupa mine si am dislocat ceeace mai era fragil, am periat cat am putut de bine peretele si am montat trei ancore si trei pitoane in cei cca 12 m de spalatura.
Vremea se anunta nefavorabila, dar ca si bancul cu previziunea inversa, s-a dovedit foarte buna, in schimb duminica a fost exact pe dos.
Am mai avut o surpriza, neplacuta de data asta, cararea spre Panda are o varinta noua ce porneste de la traversarea Valcelului Policandrului pe curba de nivel (si nu oblic in sus) si dupa cateva sute de metrii se pierde undeva, pe fatele de sub valcelul Pietros. A necesitat o mica cautare spre dreapta pentru a prinde cararea buna. Deci atentie!
Destul pe putini alpinisti prin pereti, cam o echipa in fiecare.

Dan Vasilescu

Comments are closed.