Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

Clarificari in ceea ce priveste obstructionarea activitatilor si atacurile la adresa Clubului Alpin Roman

Submitted by on February 26, 2015 – 11:38 PMNo Comment

In urma intoxicarilor cu diferite informatii, in urma amenintarilor si atacurilor de toate felurile la adresa Clubului Alpin Roman, a Consiliului Director si a membrilor CAR, suntem datori sa facem urmatoarele clarificari:

 Asa cum se stie Eugen Popescu, fost membru al CAR si fost secretar general nevoit sa se retraga in anul 2006 pentru ca nu reusea sa se inteleaga cu membrii Clubului si cu voluntarii implicati in actiunile CAR, a hotarat sa intenteze numeroase actiuni care sa blocheze activitatea Clubului.

Fiind cunoscut procesoman, o parte din actiuni sunt:

– plangeri penale false,

– tentative de schimbare de statut,

– incercare de blocare de conturi,

– preluarea abuziva a grupului de discutii vechi si folosirea acestuia pentru discreditare si dezinformare fara sa aprobe eventuale drepturi la replica.

– acuzatii false de genul esti hot, vrei ciolanul, ai furat, esti complice…etc. Acestea sunt facute nefondat chiar si la adresa prietenilor din tinerete, oameni de buna credinta.

– sublinierea faptului ca doar el poate conduce Clubul Alpin Roman desi prestatia sa in conducerea CAR in trecut a fost un total dezastru.

– somatii scrise facute prin executor judecatoresc ca sa para ceva grav si oficial iar cei care nu stiu ca oricine poate face o somatie de acest gen, sa se sperie si sa se retraga.

In timpul actiunilor de mai sus si-a confectionat stampila falsa si si-a arogat functia de secretar. Semneaza e-mailurile ori cu functia de secretar ori in spatele numelui CAR

Pentru ca nu putea sa puna singur la cale aceste lucruri s-a asociat cu fostul presedinte demisionar din 2010 Mihai Pupeza, cu Mircea Sandulescu si cu fiul acestuia Mihai Sandulescu (cel din urma neactivand niciodata in CAR).

Pe Mihai Pupeza a reusit sa-l influenteze negativ pe masura ce si-au petrecut mai mult timp impreuna. A incercat sa-l forteze pe acesta sa-l aduca inapoi in CAR si sa-i dea un titlu de membru de onoare. Acesta nereusind sa-l impuna pe Popescu in conducerea CAR si-a dat demisia definitiv si irevocabil la Adunarea Generala din 30 octombrie 2010. Au disparut cativa ani si au revenit cu aceste procese si blocaje incercand sa preia clubul fara voia membrilor.

Dorinta a membrilor care poate fi cuantificata la una din ultimele Adunari Generale cand Mircea Sandulescu l-a propus hilar pe EP in alegerile pt CD si a obtinut doar 5 voturi din cele 43.

De exemplu una din actiunile demarate recent de Eugen Popescu si cei doi prieteni ai sai ar fi fost schimbarea statutului cu introducerea unei cotizatii anuale de 1000 de euro pentru fiecare membru asa incat acesta sa poata prelua controlul Clubului fara sa mai poata comenta nimeni si sa poata tansforma un club national in unul propriu. Aceasta actiune am reusit sa o blocam momentan alaturi de multe altele in instanta. Pentru aceste procese se va prezenta un raport la viitoarea Adunare Generala.

O alta clarificare demna de facut este cea legata de Caminul Alpin din Busteni pentru a carui intretinere este acuzat Dan Vasilescu care a refacut si reamenajat caminul dupa ce acesta fusese distrus chiar in timpul administrarii acestui Eugen Popescu. De mentionat ca in perioada in care a fost administrat de Eugen Popescu a fost distrus sistemul de incalzire, a disparut sau a fost vandut parchetul au disparut toate caloriferele, a disparut bucataria, fiindu-I demolate Caminului chiar si frumoasele balustrade mari de piatra de la intrare.

Dan Vasilescu l-a refacut, si a redat un camin membrilor si montaniarzilor cu 2 bucatarii, a refacut biblioteca, baile, incalzirea, izolarea astfel incat s-au putut face numeroase activitati pentru membri si invitati din tara si strainatate (Festivalul Alpin, Cupele Mondiale, prezentari, cursuri, adunarile veteranilor etc  )

Pe aceasta cale ii asiguram pe cei aproape 200 de membri ca am facut toate demersurile necesare pentru contracararea acestor actiuni aberante asa incat sa asiguram continuitatea Clubului intr-un regim democratic, deschis si care sa ofere posibilitatea unei viitoare evolutii tinerilor care merg pe munte.

PS: Deoarece Mihai Pupeza continua sa semneze ca presedinte anumite documente, publicam aici demisia lui “irevocabila”, cum scrie chiar el, inaintata si acceptata de Adunarea Generala din 2010 in cazul in care se intampla ca a uitat.
La fel publicam si o parte din statutul pe care vroiau sa-l inregistreze punand o cotizatie de 1000 de euro ca sa poata prelua Clubul Alpin Roman iar Caminul ca sa il inchida.

Reamintim ca site-ul oficial este: clubulalpinroman.net si  grupul oficial de discutii este https://groups.yahoo.com/neo/groups/ClubulAlpinRoman/info

Amintim acestea pentru ca sunt si alte domenii similare folosite de Eugen Popescu pentru discreditare.

Va multumim pentru sprijin si ne cerem scuze pentru penibilul unor situatii!

demisie pupeza

 

extras statut popescu

Comments are closed.