Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » pe munte

NEXT SUMMIT – Atelierul nr. 6, rezumat

Submitted by on April 29, 2017 – 12:21 AMNo Comment

NEXT SUMMIT, Atelier 6 – Actiune de voluntariat la Refugiul Costila, 22-23 octombrie 2016

Vrrenovare ref costila 2emea s-a anuntat destul de rea pentru acel weekend iar asta ne-a dat peste cap planurile de a participa la pitonarea unui nou traseu in zona Herculane. Asa ca am decis sa raspundem apelului lui Alexandru Paun si sa dam si noi o mana de ajutor la renovarea refugiului Costila.

Am fost 5 oameni din programul de mentorat care ne-am alaturat altor oameni sositi de prin Bucuresti sau veniti din Busteni.

 

Sambata dimineata am pornit de la Caminul Alpin pana la izvor, locul in care Alex a reusit sa duca multele bucati de tabla si balotii de vata minerala ce urmau sa imbrace refugiul. A urmat o zi intreaga de hei-rup, fete si baieti cot la cot, cu pasaje mai grele la traversarea celor doua vai, din cand in cand avand parte si de reprize de ploaie.

Seara, cand ne-am intors la camin am avut parte de o masa foarte buna si binevenita, gatita de catre Dana si Monica.

Duminica, la fel, de dimineata am pornit spre refugiu, de data asta pentru a ajuta la montarea tablei. A fost o zi rece in care a plouat incotinuu dar in care am avut si un moment senin, cand fetele ne-au adus mancare calda.

Chiar daca nu a fost o iesire legata efectiv de alpinism, a fost o activitate buna de mentorat pentru ca am putut invata, din exemplul mentorului nostru Alex, dedicatia cu care trebuie sa te apuci si cu care sa te implici intr-un proiect, el muncind multe zile inainte de venirea noastra si multe dupa, pana ce si-a vazut prima etapa a proiectului finalizata.

-Sebi Braun

renovare ref costila 1

 

Comments are closed.