Convocator Adunarea Generala a Clubului Alpin Român pentru 17 Februarie 2024
January 14, 2024 – 8:52 PM

În urma deciziei Consiliului Director al Clubului Alpin Român din data de 8 Ianuarie 2024, se convoacă Adunarea Generală pentru data de 17 Februarie 2024 ora 16:00 la Căminul Alpin, Str. Morarului 22, Busteni.

Pe ordinea …

Read the full story »
pe munte

instruire

rapoarte de tura

etica alpină

Istorie CAR

Home » evenimente, in reflector, pe munte, rapoarte de tura, Ultimele noutati

Traversare munții Cindrel-Lotru pe schiuri de tură – Raport de tură CAR Brașov

Submitted by on February 10, 2022 – 7:37 AMNo Comment

Durata: 2 zile

Distanta: 42 km

Organizator: Clubul Alpin Român Brașov

Coordonatori: Elena Marton și Madalin Popescu

Ziua 1 

Durata: 7h30 Distanta: 19 km, Dif de nivel 1800 m

Ne intalnim la telesaunul de la Paltinis, intr-un grup restrans de 8 persoane, membri CAR Brasov. Pornim de la partia Oncesti spre Poiana Oncesti – Saua Batrana – Varful Cindrel – Saua Steflesti.

 La plecare am avut parte de vreme cu soare, fara vant, care s-a schimbat la iesirea in golul alpin. Astfel  vantul foarte puternic, cu rafale care te dezechilibrau, rucsacul greu, zapada spulberata, au fost o adevarata provocare de rezistenta, echilibru si vointa.

Pentru ca in acele conditii ar fi fost prea periculos sa urcam pe varf, am cautat o alta varianta de a ajunge in saua Steflesti unde urma sa punem corturile. Am ocolit varful Cindrel mergand pe o curba de nivel si am ajuns in apropiere de Saua Steflesti unde am pus corturile intre brazi, unde era calm si liniste.

 Ziua 2

Durata: 9h30 Distanta 23 km Dif de nivel: 1900 m

Saua Steflesti – Varful Steflesti – Varful Piatra Alba- Caldarea Gropii- Curmatura Balu- Muntele Larg- Piciorul Tampei- Pasul Tartarau la limita de judet.

E liniste, zapada neatinsa si soarele care rasare de dupa creste. O zi minunata pentru a parcurge cresta Muntilor Lotrului.

Desi temperaturile au fost scazute, dormitul la cort a fost benefic si odihnitor.

Soare, calm, pornim spre Varful Steflesti, ultima portiune insa era inghetata si alunecoasa, asa ca am pus coltarii si am urcat in siguranta. Am continuat pe cresta, unde din nou am avut vant cu rafale puternice, aproape pe toata creasta, dar a urmat soare si liniste pana la finalul traseului.

Toti prticipantii la tura au o pregatire fizica buna si s-au descurcat excelent in toate conditiile. Am avut parte de urcari lungi, pe creste, vant puternic, cazaturi spectaculoase, coborari prin zapada pudra si multa voie buna.

Am ajuns la 5 minute de lumina frontalei, la masina care ne astepta la drum pentru a ne duce inapoi la Paltinis.



Comments are closed.